Meny

Idag hyllar vi våra deltidsbrandmän

I dag kommer deltidsanställda brandmän runt om i samhället att visa att de är just deltidsbrandmän. De kommer gå klädda i en del av sin brandmannautrustning på jobbet. Håll utkik efter om du har en brandman på jobbet!

Brandman på jobbet-dagen är en nationell kampanjdag, som startade förra året, för att synliggöra deltidsanställda brandmän och deras huvudarbetsgivare – och samtidigt stärka intresset för att arbeta inom räddningstjänsten. Bakom kampanjen står Sveriges räddningstjänster genom RRB - Räddningstjänstens Riksorganisation för Beredskapsfrågor. 

Inom Sörmlandskustens räddningstjänst arbetar ca 100 deltidsanställda brandmän som på sidan av sitt ordinarie arbete har beredskap och rycker ut när larmet går. Här får du möta tre av dem.

Reda-Bentebra-webb.png
Réda Bentebra jobbar som controller på Region Sörmland och deltidsbrandman i Nyköping:

- Jag valde att söka tjänsten som deltidsbrandman för att jag tyckte det lät som en spännande kombination tillsammans med det arbete jag har i Region Sörmland som controller inom Hälso- och sjukvården. Jag har tidigare spelat basket på professionell nivå och ser likheterna i att arbeta som ett lag med flera individer, en bred kompetens och varierad erfarenhet som arbetar mot gemensamma mål. Man får en gedigen utbildning i räddningstjänst och jag stimuleras av att ha möjligheten att få arbeta operativt i ett "tight" team tillsammans med andra deltidsbrandmän för att lösa unika situationer i strävan mot ett tryggt samhälle.

therese-andersson-webb.png

Therese Andersson är administrativ assistent på Barn- och utbildningsförvaltningen i Gnesta kommun och deltidsbrandman i Gnesta:

- Jag valde att bli deltidsbrandman för jag har alltid arbetat med människor, genom räddningstjänsten får jag en chans vara med och göra skillnad i deras liv och vardag.

rolf-olsson-webb.png
Rolf Olsson jobbar med transporter på Camfils lager och som deltidsbrandman i Trosa:

- Jag valde att bli deltidsbrandman för jag ville hjälpa till i samhället och samtidigt utvecklas i yrkesrollen som brandman den ena dagen är ej den andra lik och man blir ett sammansvetsat team som löser uppgifter tillsammans.

Tack till alla deltidsbrandmän!

Från Sörmlandskustens räddningstjänst vill vi säga tack till dig som jobbar som deltidsbrandman hos oss! Du är en viktig del av vår organisation och du gör stor nytta i samhället.

Tack alla arbetsgivare!

Vi vill också säga ett särskilt tack till alla arbetsgivare som gör det möjligt för sina medarbetare att arbeta som brandmän vid sidan av sina ordinarie jobb. Ni är med och bidrar till ett säkrare och tryggare närsamhälle!

Är du nyfiken på brandmannayrket?

Under hösten kommer vi rekrytera nya deltidsbrandmän. Håll utkik här på vår webbplats eller på Facebook Sörmlandskustens räddningstjänst.