Meny

Har du en brandman på jobbet?

I dag kommer deltidsanställda brandmän runt om i samhället att visa att de är just deltidsbrandmän. De kommer gå klädda i en del av sin brandmannautrustning på jobbet. Håll utkik efter om du har en brandman på jobbet!

Brandman på jobbet-dagen den 3 september är en ny, nationell dag för att synliggöra deltidsanställda brandmän och deras huvudarbetsgivare – och samtidigt stärka intresset för att arbeta inom räddningstjänsten. Bakom kampanjen står Sveriges räddningstjänster genom RRB - Räddningstjänstens Riksorganisation för Beredskapsfrågor. 

Andrés Goodwin vid gymmaskinerna på Medley

Andrés Goodwin är en av ca 100 deltidsanställda brandmän inom Sörmlandskustens räddningstjänst. Han kombinerar det med sitt ordinarie jobb som personlig tränare och gymvärd på Medley.

- Det bästa med brandmannajobbet är att få göra skillnad och bidra till samhällsnytta. Känslan av att få hjälpa en annan människa är obeskrivlig, säger Andrés Goodwin.

Våra deltidsanställda brandmän, eller brandmän i beredskap som det också heter, rycker ut från sitt ordinarie jobb eller hemmet när larmet går. De har beredskap var tredje vecka och åker ut på allt ifrån bränder och trafikolyckor till sjukvårdslarm.

Tack till alla brandmän i beredskap!

Från Sörmlandskustens räddningstjänst vill vi säga tack till dig som jobbar som brandman i beredskap hos oss! Du är en viktig del av vår organisation och du gör stor nytta i samhället.

Tack alla arbetsgivare!

Vi vill också säga ett särskilt tack till alla arbetsgivare som gör det möjligt för sina medarbetare att arbeta som brandmän vid sidan av sina ordinarie jobb. Ni är med och bidrar till ett säkrare och tryggare närsamhälle.

Är du nyfiken på brandmannayrket?

Vi söker fler brandmän i beredskap till alla våra brandstationer i Nyköping, Oxelösund, Gnesta, Vagnhärad, Trosa, Vrena och Nävekvarn. Läs mer på vår webbplats om hur du ansöker.