Meny

Årskurs 7 medverkar i skolans säkerhetsdagar

Den här veckan kommer sjundeklassarna till brandstationen och deltar i skolans säkerhetsdagar. En samverkan mellan polis, räddningstjänst, Länsförsäkringar och Bussbolaget Nobina.

På hösten får alla elever i årkurs 7 från Nyköping, Trosa, Gnesta, och Oxelösund chansen att lära sig om olika risker i samhället och hur de kan förhindra dem och agera vid olycka.

Eleverna får information från personal som jobbar på räddningstjänsten om hur man släcker brand med en brandsläckare och hur man skyddar sig vid en trafikolycka. Utöver det lär de sig hjärtlungräddning (HLR). Räddningstjänstens ungdomsledaren Mohamed Abdikarim berättar för eleverna om hur ungdomsledarna för trygghet ska arbeta med under hösten.

Busschaufförerna från bussbolaget Nobina berättar för eleverna om vikten av att använda säkerhetsbälte i bussen och säkerheten när man går på och går av bussen, dessutom hur de syns i trafiken.

Polisen informerar om straff och visar en moped och förklarar vilka regler som gäller för att köra moped.

Skolans säkerhetsdagar arrangeras för att skapa ett säkert och tryggt samhälle.  Genom att utbilda barn, ungdomar och vuxna blir de medvetna om risker och hur man hanterar dem från tidig ålder.