Meny

Aktuellt

Underrubrik saknas

Eldningsförbudet är upphävt – men avrådan från eldning gäller

3 juli 2020

Från och med kl 13:00 fredag 3 juli 2020 är eldningsförbudet upphävt i kommunerna Nyköping, Oxelösund, Trosa och Gnesta. Eftersom det fortfarande är torrt i markerna avråder räddningstjänsten från eldning.

Nyrenonverade Gåsinge brandstation invigd

18 juni 2020

Idag invigde vi de nyrenoverade lokalerna på Gåsinge brandstation i Avla, Gnesta kommun.

Eldningsförbud

11 juni 2020

Från 11 juni kl. 12.00 är det eldningsförbud. Eldningsförbudet betyder att eldning på marken och i engångsgrillar inte är tillåten. Du får grilla i till exempel vanliga trädgårdsgrillar.

Räddningstjänsten avråder från eldning

29 maj 2020

Det är mycket torrt i skog och mark och sommartemperaturer väntas i helgen. Räddningstjänsten avråder från eldning från kl. 12 fredag 29 maj. 

Elda med försiktighet

28 april 2020

Räddningstjänsten avråder inte längre från att elda på grund av kallare väder och nederbörd. Men inför stundande Valborgsfirande vill vi ändå uppmana till att ta det försiktigt om du ska elda.

Fem nya brandbilar

20 april 2020

En av fem nyinköpta fordon levererades häromdagen. 

Avrådan från eldning

17 april 2020

Det är nu mycket torrt i skog och mark och vi har redan släckt flera gräsbränder i vårt område. Istället för att elda trädgårdsavfallet: lämna det på en trädgårdstipp eller återvinningsstation.

Sverige får två vattenskopande flygplan stationerade på Skavsta

6 april 2020

Nu får Sverige förstärkning för att släcka skogsbränder från luften. Två vattenskopande flygplan stationeras på Stockholm Skavsta flygplats.

Beredskapsvärn med integrationssyfte startar

3 april 2020

Ett beredskapsvärn med integrationssyfte ska starta. Det har Kompetens- och arbetsmarknadsnämnden i Nyköpings kommun beslutat den 1 april.

Skolans säkerhetsdagar ställs in

1 april 2020

11-15 maj skulle Skolans säkerhetsdagar för elever i förskoleklass äga rum på brandstationen i Nyköping. Arrangemanget ställs nu in på grund av coronavirusutbrottet.

Åtta nya deltidsbrandmän

31 mars 2020

Vi välkomnar åtta nya deltidsbrandmän till oss! De har nu gått igenom den tre veckor långa grundläggande brandmannautbildningen.

Brandstationerna stänger för besökare

18 mars 2020

Från onsdag 18 mars stängs alla våra brandstationer i Nyköping, Oxelösund, Trosa och Gnesta för externa besök. Detta för att minska risken för smittspridning. Gäller tills vidare.

Nya handlingsprogram ska visa vägen

6 mars 2020

Hur kommer framtidens räddningstjänst se ut och vilka utmaningar ser vi? Nu startar vårt arbete med nya handlingsprogram som ska styra vår verksamhet de närmsta åren.