Meny

Aktuellt

Underrubrik saknas

Lämna synpunkter på den kommunala planen för räddningsinsats vid farliga verksamheter

18 januari 2021

Fram till 14 februari kan du lämna synpunkter på den kommunala planen för räddningsinsats vid Sevesoanläggningar eller farliga verksamheter.

Nationella och allmänna råd från 14 december

14 december 2020

Från och med måndag 14 december gäller skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd. Alla har en skyldighet att vidta åtgärder för att förhindra smittspridning av covid-19. Under måndagen, 14 december, kommer mobiltelefonabonnenter i Sverige få ett sms med information om detta.  

Testa din brandvarnare

1 december 2020

Idag på brandvarnardagen, 1 december, tycker vi att du ska ta en minut till att kolla din brandvarnare. Fungerar den? Behöver batteriet bytas ut?

 

Lokala allmänna råd förlängs till 13 december

25 november 2020

Den 5 november infördes lokala allmänna råd i Sörmland med tydliga uppmaningar om vad som förväntas av alla som vistas i länet med anledning av coronapandemin. Råden har nu förlängts och gäller till och med den 13 december.

Nytt beredskapsvärn har startat sin utbildning

6 november 2020

17 nya medarbetare har anställts till Nyköpings beredskapsvärn. Nu får de utbildning och övning innan de är redo för att kallas in skarpt till våren 2021.

Lokala allmänna råd införs i Sörmland från 5 november

5 november 2020

Från och med torsdag 5 november till 26 november gäller lokala allmänna råd i Sörmland för att minska smittspridningen av covid-19, som just nu ökar dramatiskt i Sörmland. Beslutet är fattat av Folkhälsomyndigheten i samråd med smittskyddsläkaren i Sörmland. Läs mer i denna nyhet om vad som gäller. 

Är du vår nästa brandman?

30 september 2020

Nu söker vi dig som vid sidan av jobb, studier eller annat vill arbeta som deltidsbrandman.

Skolbesök till åk 7 istället för Skolans säkerhetsdagar

17 september 2020

Räddningstjänsten kan nu erbjuda skolbesök för åk 7 som kompensation för att Skolans säkerhetsdagar ställdes in.

Idag hyllar vi våra deltidsbrandmän

1 september 2020

I dag kommer deltidsanställda brandmän runt om i samhället att visa att de är just deltidsbrandmän. De kommer gå klädda i en del av sin brandmannautrustning på jobbet. Håll utkik efter om du har en brandman på jobbet!

Eldningsförbudet tas bort

31 augusti 2020

Måndag 31 augusti kl. 12.00 hävs eldningsförbudet i alla fyra kommuner, Gnesta, Trosa, Oxelösund och Nyköping.

Skolans säkerhetsdagar ställs in

21 augusti 2020

7-11 september skulle Skolans säkerhetsdagar för elever i sjunde klass äga rum på brandstationen i Nyköping. Arrangemanget ställs nu in på grund av de restriktioner som gäller kring corona.

Nytt beredskapsvärn ska hjälpa till med skogsbränder och samhällskriser

30 juli 2020

I höst startar vi ett helt nytt beredskapsvärn. Värnet ska hjälpa till vid större händelser som till exempel skogsbränder, översvämningar, stormar, pandemier eller andra kriser.

Antalet trafikolyckor minskar

27 juli 2020

Antalet trafikolyckor minskar. Bränder i fordon och containrar ökar något. Det visar halvårsstatistiken för antalet larm som räddningstjänsten ryckt ut på.