Hoppa till innehåll

Aktuellt

Underrubrik saknas

Du behövs som deltidsbrandman

18 oktober 2021

Är du intresserad av att göra en samhällsinsats och bidra till ökad trygghet för människor i din omgivning? Just nu söker Sörmlandskustens räddningstjänst brandmän i beredskap till stationerna Vrena, Oxelösund och Gnesta.

Brandstationerna öppnar igen

1 oktober 2021

I och med lättnaderna i de nationella coronarestriktionerna öppnar våra brandstationer för besök igen från 1 oktober 2021.

Regional samverkan med nio räddningstjänster

23 september 2021

Sörmlandskustens räddningstjänst ingår som en av nio räddningstjänster i ett regionsamarbete för att stärka utvecklingen av den operativa förmågan och för att leva upp till ändringarna i lagen om skydd mot olyckor. Regionsamarbetet har nu fått ett namn - Räddningsregion Östra Svealand.

Krisberedskapsveckan 27 september - 3 oktober

23 september 2021

Hur förberedd är du på en kris? Nästa vecka är det den nationella krisberedskapsveckan. Vi på räddningstjänsten och våra kommuner ordnar aktiviteter på temat.

Nytt utseende på webbplatsen

22 september 2021

Idag lanserar vi ett nytt utseende på vår webbplats. 

Vi uppmärksammar suicidpreventiva dagen

10 september 2021

Varje år tar nära 1 500 personer sina liv. Det är fyra om dagen. Av dem är 70 procent män. Genom ett nära samarbete kan polis, sjukvård och räddningstjänst bidra till att rätt kompetens snabbt finns på plats när någon står i begrepp att ta sitt liv.

Idag hyllar vi våra deltidsbrandmän

7 september 2021

Idag den 7 september är det Brandman på jobbet-dagen. En nationell dag som uppmärksammar alla deltidsbrandmän som vid sidan av sitt ordinarie jobb är beredd att rycka ut om larmet går.

Eldningsförbud upphävt

3 augusti 2021

Från och med kl 08:00 tisdag 3 augusti 2021 är eldningsförbudet upphävt i Nyköping, Oxelösund, Gnesta och Trosa. 

Ändrade restriktioner från 1 juni

1 juni 2021

Från 1 juni 2021 gäller ändrade restriktioner i Sverige med anledning av coronapandemin. De regionala rekommendationerna för Sörmland upphör samtidigt.

Tidning om säkerhet till alla förskoleklasser

28 maj 2021

Skolans säkerhetsdagar för förskoleklasser som skulle ha arrangerats på brandstationen i Nyköping under maj fick ställas in på grund av coronapandemin. Som plåster på såren delas nu en tidning ut till alla elever i förskoleklass i Nyköping, Gnesta, Trosa och Oxelösund.

Rekommendationer i Sörmland förlängs

17 maj 2021

Smittskyddsläkaren i Sörmland har beslutat att förlänga de regionala allmänna rekommendationerna till och med 31 maj 2021. Detta på grund av fortsatt hög smittspridning i Sörmland.

Förlängda regionala rekommendationer

29 april 2021

De regionala allmänna rekommendationerna i Sörmland förlängs till och med den 16 maj 2021. Smittspridningen är tyvärr fortsatt hög i regionen och andelen virusvarianter fortsätter att öka.

Var försiktig med våreldningen

26 april 2021

Nu är våren här och många vill elda och grilla utomhus. Du behöver inte anmäla eldning till oss på räddningstjänsten men tänk på att du alltid eldar på egen risk och eget ansvar. Här får du tips för säker eldning.