Meny

Aktuellt

Underrubrik saknas

Sverige får två vattenskopande flygplan stationerade på Skavsta

6 april 2020

Nu får Sverige förstärkning för att släcka skogsbränder från luften. Två vattenskopande flygplan stationeras på Stockholm Skavsta flygplats.

Beredskapsvärn med integrationssyfte startar

3 april 2020

Ett beredskapsvärn med integrationssyfte ska starta. Det har Kompetens- och arbetsmarknadsnämnden i Nyköpings kommun beslutat den 1 april.

Skolans säkerhetsdagar ställs in

1 april 2020

11-15 maj skulle Skolans säkerhetsdagar för elever i förskoleklass äga rum på brandstationen i Nyköping. Arrangemanget ställs nu in på grund av coronavirusutbrottet.

Åtta nya deltidsbrandmän

31 mars 2020

Vi välkomnar åtta nya deltidsbrandmän till oss! De har nu gått igenom den tre veckor långa grundläggande brandmannautbildningen.

Brandstationerna stänger för besökare

18 mars 2020

Från onsdag 18 mars stängs alla våra brandstationer i Nyköping, Oxelösund, Trosa och Gnesta för externa besök. Detta för att minska risken för smittspridning. Gäller tills vidare.

Nya handlingsprogram ska visa vägen

6 mars 2020

Hur kommer framtidens räddningstjänst se ut och vilka utmaningar ser vi? Nu startar vårt arbete med nya handlingsprogram som ska styra vår verksamhet de närmsta åren.

Vi rustar Nävekvarn med ny bil

16 december 2019

Nu har vi utrustat vår beredskapsstation i Nävekvarn med en ny bil för den brandman som kommer först till olycksplatsen, även kallad första insatsperson.

Krav på tillstånd för fyrverkeriraketer med ”pinne”

3 december 2019

Från 1 juni 2019 behöver du som vill köpa, inneha och använda fyrverkeriraketer med styrpinne tillstånd och för att få tillstånd krävs särskild utbildning av godkänd utbildningssamordnare.

Vi startar nytt samarbete med Södertörns brandförsvarsförbund

12 november 2019

Måndag den 18 november startar ett nytt samarbete om utalarmering och ledning mellan Sörmlandskustens räddningstjänst och Södertörns brandförsvarsförbund. 

Ingen risk för strålning vid brand i Studsvik

8 november 2019

Uppdaterad kl. 17.05: Branden i smältanläggningen på Cyclife Sweden AB på Studsvik pågår fortfarande. Titanet som brann är släckt och under kontroll men byggnaden brinner fortfarande.

Jobba med oss i sommar

10 oktober 2019

Till sommaren 2020 behöver vi brandmän som vikarierar hos oss i utryckningsstyrkan på vår heltidsstation i Nyköping.