Meny

Aktuellt

Underrubrik saknas

Vi rustar Nävekvarn med ny bil

16 december 2019

Nu har vi utrustat vår beredskapsstation i Nävekvarn med en ny bil för den brandman som kommer först till olycksplatsen, även kallad första insatsperson.

Krav på tillstånd för fyrverkeriraketer med ”pinne”

3 december 2019

Från 1 juni 2019 behöver du som vill köpa, inneha och använda fyrverkeriraketer med styrpinne tillstånd och för att få tillstånd krävs särskild utbildning av godkänd utbildningssamordnare.

Vi startar nytt samarbete med Södertörns brandförsvarsförbund

12 november 2019

Måndag den 18 november startar ett nytt samarbete om utalarmering och ledning mellan Sörmlandskustens räddningstjänst och Södertörns brandförsvarsförbund. 

Ingen risk för strålning vid brand i Studsvik

8 november 2019

Uppdaterad kl. 17.05: Branden i smältanläggningen på Cyclife Sweden AB på Studsvik pågår fortfarande. Titanet som brann är släckt och under kontroll men byggnaden brinner fortfarande.

Jobba med oss i sommar

10 oktober 2019

Till sommaren 2020 behöver vi brandmän som vikarierar hos oss i utryckningsstyrkan på vår heltidsstation i Nyköping. 

Öppet hus 26 oktober

19 september 2019

Lördag 26 oktober slår vi upp portarna för dig och din familj. Kom och hälsa på oss!

Kan du lämna jobbet när larmet går?

13 september 2019

Nu söker vi dig som vid sidan om ditt ordinarie jobb kan rycka ut med oss om larmet går. Är du vår nästa brandman?

Årskurs 7 medverkar i skolans säkerhetsdagar

12 september 2019

Den här veckan kommer sjundeklassarna till brandstationen och deltar i skolans säkerhetsdagar. En samverkan mellan polis, räddningstjänst, Länsförsäkringar och Bussbolaget Nobina.

Ungdomsledare för trygghet anställs

12 september 2019

Under sommaren var fyra ungdomar anställda på räddningstjänsten för att arbeta med att skapa aktiviteter för barn och unga i våra bostadsområden. Arbetet var lyckat och bidrog till att öka tryggheten i miljöer där barn och ungdomar är på sin fritid. Nu fortsätter de att arbeta fram till årsskiftet.

Har du en brandman på jobbet?

3 september 2019

I dag kommer deltidsanställda brandmän runt om i samhället att visa att de är just deltidsbrandmän. De kommer gå klädda i en del av sin brandmannautrustning på jobbet. Håll utkik efter om du har en brandman på jobbet!

Lyckad satsning på ferieassistenter

29 augusti 2019

Fyra ferieassistenter jobbade på räddningstjänsten under sommarlovet med uppgift att aktivera sysslolösa barn och ungdomar runt om i stan. De ordnade många uppskattade aktiviteter. Nu diskuteras en förlängning av deras anställningar.