Meny

Aktuellt

Underrubrik saknas

Eldningsförbud från 21 juli kl. 13

20 juli 2021

Från 21 juli kl. 13:00 är det eldningsförbud. Eldningsförbudet betyder att eldning på marken och i engångsgrillar inte är tillåten. Du får grilla i vanliga trädgårdsgrillar eller på iordningsställda grillplatser.

Ändrade restriktioner från 1 juni

1 juni 2021

Från 1 juni 2021 gäller ändrade restriktioner i Sverige med anledning av coronapandemin. De regionala rekommendationerna för Sörmland upphör samtidigt.

Tidning om säkerhet till alla förskoleklasser

28 maj 2021

Skolans säkerhetsdagar för förskoleklasser som skulle ha arrangerats på brandstationen i Nyköping under maj fick ställas in på grund av coronapandemin. Som plåster på såren delas nu en tidning ut till alla elever i förskoleklass i Nyköping, Gnesta, Trosa och Oxelösund.

Rekommendationer i Sörmland förlängs

17 maj 2021

Smittskyddsläkaren i Sörmland har beslutat att förlänga de regionala allmänna rekommendationerna till och med 31 maj 2021. Detta på grund av fortsatt hög smittspridning i Sörmland.

Förlängda regionala rekommendationer

29 april 2021

De regionala allmänna rekommendationerna i Sörmland förlängs till och med den 16 maj 2021. Smittspridningen är tyvärr fortsatt hög i regionen och andelen virusvarianter fortsätter att öka.

Var försiktig med våreldningen

26 april 2021

Nu är våren här och många vill elda och grilla utomhus. Du behöver inte anmäla eldning till oss på räddningstjänsten men tänk på att du alltid eldar på egen risk och eget ansvar. Här får du tips för säker eldning.

Regionala rekommendationer förlängs

1 april 2021

Med anledning av den ökade smittspridningen av covid-19 i Sörmland har smittskyddsläkaren beslutat att förlänga de regionala rekommendationerna till 2 maj.

Khuzama och Marcus vill hjälpa människor i nöd

30 mars 2021

I höstas startade ett helt nytt beredskapsvärn i Nyköping. Khuzama Touma och Marcus Wöyer är två personer som valt att gå med. För Khuzama är det drivkraften att vilja hjälpa andra människor som lockar.

Regionala rekommendationer förtydligas och förlängs

11 mars 2021

De skärpta rekommendationerna för Sörmland som infördes 23 februari förlängs till 6 april. 

Skolans säkerhetsdagar ställs in

1 mars 2021

Under en vecka i maj skulle Skolans säkerhetsdagar för elever i förskoleklass äga rum på brandstationen i Nyköping. Arrangemanget ställs nu in på grund av coronapandemin.

Varning för mycket svaga isar

28 februari 2021

Allmänheten uppmanas att inte ge sig ut på istäckta sjöar och vattendrag i Södermanlands län.

Från 23 februari gäller nya skärpta regionala rekommendationer i Sörmland

23 februari 2021

Spridningen av covid-19 har åter börjat öka i Sörmland. Region Sörmlands smittskyddsläkare har därför beslutat att införa nya skärpta regionala rekommendationer som gäller omgående och fram till 14 mars. 

Vi söker brandmän till semestervikariat

9 februari 2021

Nu söker vi fyra brandmän till semestervikariat under sommaren 2021.