Meny

Sommarläger

Sommarlägret för barn och unga med funktionsnedsättning ställs in sommaren 2020, med anledning av coronaviruset. Du som skulle ha åkt på sommarlägret erbjuds i stället den tiden i den ordinarie korttidsverksamheten. 

 

Nyköpings kommun brukar ordna ett sommarläger för barn och ungdomar i åldern 12-17 år som tillhör personkrets 1 enligt LSS.

Sommarlägret ställs in

Med anledning av det rådande läget när det gäller coronaviruset och Folkhälsomyndighetens rekommendation att man ska hålla ”social distans” så ställer vi i år in sommarlägret. Under en lägervistelse delar vi sovrum och lever tätt inpå varandra och det är inte förenligt med rekommendationerna.

Vi kommer heller inte att kunna genomföra planerade aktiviteter som till exempel den populära utflykten till Kolmårdens djurpark som vi gör varje sommar.

Det finns en framtid och det kommer fler somrar och sommarläger. Vi väljer därför att vara försiktiga och extra rädda om varandra och inte utsätta oss för onödiga risker som skulle kunna innebära att många av oss, både ungdomar och personal blir sjuka. Det skulle få stora konsekvenser för vår korttids- och fritidsverksamhet som vi i första hand prioriterar att fortsätta kunna hålla öppen enligt ordinarie planering.

Erbjuds ordinarie korttidsverksamhet

De som skulle ha deltagit i sommarlägret kommer istället att erbjudas  lägerdygn där det är möjligt i den ordinarie korttidsverksamheten. Men det finns ingen möjlighet till önskemål om när dessa dygn kan förläggas, eftersom verksamheten redan är planerad.

 

Kontakta oss

Social omsorg

0155-24 80 00

Kontaktperson

Samordnare Tanja Wahlström
0155-45 78 91
tanja.wahlstrom@nykoping.se

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: