Meny

Företagsintegrerad grupp - steg 2

I steg 2 arbetar du tillsammans med flera deltagare med stöd av arbetshandledare från FiA. Våra företagsintegrerade grupper finns så väl inom privata företag, föreningar eller offentlig verksamhet.

Brandstationen

På brandstationen sköter FiA-gruppen fikaservering, städning och viss bilvård och utearbete, som till exempel gräsklippning och snöskottning.

Folkhögskolan

FiA-gruppen på Nyköpings Folkhögskola har en cafégrupp. De brer smörgåsar, kokar kaffe, bakar och städar.

Forsgränd 12

På Forsgränd 12 sköter FiA-gruppen postgången och hanterar pappaersåtervinningen. De ansvarar även för husets kafeteria för personalen och enklare catering för verksamheter inom divisionen.

Äldreboende

På Mariebergsgårdens äldreboende arbetar FiA-gruppen med olika arbetsuppgifter i köket. De dukar, plockar undan efter måltider, diskar, kokar kaffe och bakar. Ibland anordnar de bingo eller andra aktiviteter för pensionärerna på äldreboendet.

Hotell

På hotell Kompaniet jobbar FiA-gruppen i frukostserveringen och i receptionen med att se till att det ser snyggt ut samt hjälper till att städa och tvätta. Utomhus hjälper du till med trädgårdskötsel.

Nyköpings arenor/Rosvalla

På Rosvalla hjälper FiA-gruppen till med underhållet av idrottshallar och entréer.

Nynäs

Gruppen arbetar med park- och naturvård vid Nynäs slott i Tystberga.

Vedhuggning på NynäsVerksamheten är ett samarbete med Öknaskolan och Region Sörmland.

Ryssbergen

FiA-gruppen i Ryssbergen samarbetar med Friluftfrämjandet och utför olika sysslor på sommaren respektive vintern. 

Skoter i Ryssbergsbacken

På sommaren utförs gräsklippning och hålla motionsspåren i fint skick. På vintern är det snöskottning och städning av lokalerna samt assisterar personalen i skidbacken.

Fastighetsskötsel

I fastigheten Spindelplan sköter FiA-gruppen allt trädgårdsarbete, hantering av grovsopor, städning av källargångar, snöskottning och sandning.

Affär

PÅ mataffären City Gross i Nyköping hjälper FiA-gruppen till med att plocka upp varor, håller snyggt på hyllorna och har olika ansvarsområden i butiken.

Kontakta oss

Social omsorg

FiA-verksamheten

0155-24 80 00

fia@nykoping.se 

Enhetschef

Disa Heed

0155-24 85 22

disa.heed@nykoping.se

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: