Företagsintegrerad grupp - steg 2

I steg 2 arbetar du tillsammans med flera deltagare med stöd av arbetshandledare från FiA. Våra företagsintegrerade grupper finns så väl inom privata företag, föreningar eller offentlig verksamhet.

FiA-verksamheten Fastighetsgruppen/Fixar-Malte

Gruppen arbetar med lättare fastighetsskötsel, trädgårdsarbete, snöskottning och annat, främst inom FiA-verksamheterna men även i andra verksamheter inom kommunen. De arbetar även som Fixar-Malte och utför enklare praktiska uppgifter hemma hos äldre tillsammas med en arbetshandledare. De är stationerade på Björshult i samarbete med räddningstjänsten.

Telefon: 073- 773 72 07 eller 073-662 22 51

Tillverkning och butik Pastellen

Pastellen ligger på Västra Trädgårdsgatan 53 och är både butik och tillverkning. Butiken säljer produkter som daglig verksamhet tillverkar i sina verksamheter. FiA-gruppen kan sy, handarbeta, måla träsaker, trycka tyger och jobba med försäljning i butiken. 

Bild och Data

Gruppen gör enklare dataarbeten, fotograferar och redigerar. Den gör också leveranser av kontorsmaterial, kommunikationsbilder som pictogram och In-print.

Brandstationen

På brandstationen sköter FiA-gruppen fikaservering, städning och viss bilvård och utearbete, som till exempel gräsklippning och snöskottning.

Folkhögskolan

FiA-gruppen på Nyköpings Folkhögskola har en cafégrupp. De brer smörgåsar, kokar kaffe, bakar och städar.

Mariebergsgården

På Mariebergsgårdens äldreboende arbetar FiA-gruppen med olika arbetsuppgifter i köket. De håller i olika aktiviteter som tipspromenader, bingo gymnastik för de boende. De har även praktiska arbetsuppgifter som rör huset, till exempel att ta hand om förrådsvaror, brygga kaffe och hantera grovsopor.

Nyköpings arenor/Rosvalla

På Rosvalla hjälper FiA-gruppen till med underhållet av idrottshallar och entréer.

Nynäs

Gruppen arbetar med park- och naturvård vid Nynäs slott i Tystberga.

Sysselsättningen är ett samarbete med Öknaskolan och Region Sörmland.

City Gross och Coop 

På mataffärerna City Gross och Coopi Nyköping hjälper två olika FiA-grupper till med att plocka upp varor, håller snyggt på hyllorna och har olika ansvarsområden i butiken.

 

Kontakta oss

Social omsorg

0155-24 80 00

Enhetschef

Elisabet Hedberg
0155-24 85 22
elisabet.hedberg@nykoping.se

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny