Meny

Företagsintegrerad grupp - steg 2

I steg 2 arbetar du tillsammans med flera deltagare med stöd av arbetshandledare från FiA. Våra företagsintegrerade grupper finns så väl inom privata företag, föreningar eller offentlig verksamhet.

FiA-verksamheten Fastighetsgruppen/Fixar-Malte

Gruppen arbetar med lättare fastighetsskötsel, trädgårdsarbete, snöskottning och annat, främst inom FiA-verksamheterna men även i andra verksamheter inom kommunen. De arbetar även som Fixar-Malte och utför enklare praktiska uppgifter hemma hos äldre tillsammas med en arbetshandledare. De är stationerade på Björshult i samarbete med räddningstjänsten.

Telefon: 073- 773 72 07 eller 073-662 22 51

Tillverkning och butik Pastellen

Pastellen ligger på Västra Trädgårdsgatan 53 och är både butik och tillverkning. Butiken säljer produkter som daglig verksamhet tillverkar i sina verksamheter. FiA-gruppen kan sy, handarbeta, måla träsaker, trycka tyger och jobba med försäljning i butiken. 

Brandstationen

På brandstationen sköter FiA-gruppen fikaservering, städning och viss bilvård och utearbete, som till exempel gräsklippning och snöskottning.

Folkhögskolan

FiA-gruppen på Nyköpings Folkhögskola har en cafégrupp. De brer smörgåsar, kokar kaffe, bakar och städar.

Mariebergsgården

På Mariebergsgårdens äldreboende arbetar FiA-gruppen med olika arbetsuppgifter i köket. De dukar, plockar undan efter måltider, diskar, kokar kaffe och bakar. Ibland anordnar de bingo eller andra aktiviteter för pensionärerna på äldreboendet.

Nyköpings arenor/Rosvalla

På Rosvalla hjälper FiA-gruppen till med underhållet av idrottshallar och entréer.

Nynäs

Gruppen arbetar med park- och naturvård vid Nynäs slott i Tystberga.

Vedhuggning på NynäsVerksamheten är ett samarbete med Öknaskolan och Region Sörmland.

City Gross och Coop Extra

På mataffärerna City Gross och Coop Extra i Nyköping hjälper två olika FiA-grupper till med att plocka upp varor, håller snyggt på hyllorna och har olika ansvarsområden i butiken.

 

Kontakta oss

Social omsorg

0155-24 80 00

Enhetschef

Elisabet Hedberg
0155-24 85 22
elisabet.hedberg@nykoping.se

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: