Meny

Hållet

Hållets äldreboende ligger i lasarettsområdets östra utkant, cirka en kilometer från centrum och med Nyköpingsån och naturreservatet Hållet som närmsta grannar.

OBS från 1 april råder besöksförbud på äldre- och demensboenden, ett regeringsbeslut med anledning av coronaviruset. Självklart är det viktigt kunna hålla kontakten på andra sätt. Kontakta gärna oss så hittar vi en möjlighet. 

 

På Hållet arbetar vi salutogent. Det innebär att vi tar hänsyn till hur du är som person och vilka behov du har för att du ska få en meningsfull och bra vardag.

Kontaktpersonal och hyresgäst samverkar och ändrar i genomförandeplanen med aktuella insatser när andra och nya behov uppstår. Anhöriga är delaktiga i den mån som hyresgästen önskar.

Personal dygnet runt

Det arbetar omvårdnadspersonal på boendet dygnet runt. Här finns tillgång till sjuksköterska och på kvällar, nätter och helger arbetar joursjuksköterska. Läkare, sjukgymnast och arbetsterapeut finns att tillgå vid behov.

Hembesök av frisör och fotvård ordnas av personalen.

Om huset och lägenheterna

Huset är från 1970-talet men byggdes 1995 om till äldreboende. Samtliga lokaler renoverades under 2006. Hållets äldreboende rymmer 40 lägenheter fördelat på två våningar. Vissa lägenheter på markplan har renoverats under 2015.

Lägenheterna består av ett rum, ett stort badrum samt ett pentry med kyl, spisplattor, diskho och uttag för kaffekokare. Alla lägenheter har fransk balkong med utsikt över en gemensam uteplats.

Gemensamma utrymmen

Gemensamma utrymmen består av kök, som renoverades 2015, och vardagsrum som i en öppen planlösning bildar en naturlig samlingsplats.

På övervåningen finns gemensamma balkonger och på markplan en uteplats med gräsmatta. Här finns möjlighet att odla i krukor eller arbeta med lättare trädgårdsskötsel.

I tvättstugorna tvättar personalen eller de boende själva med personalens hjälp.

Måltider

Kommunens Måltidsservice tillagar maten som vi serverar på boendet. På Hållet jobbar måltidsombud tillsammans med sina kollegor för att skapa trevliga måltidsstunder.Vi gör också skillnad på helg och vardag.

Hyresgästen väljer mat i menyn och var man vill sitta och äta - i matsalen eller i sin egen lägenhet.

Aktiviteter och blogg

Vi gör aktiviteter tillsammans, som till exempel högläsning, tipspromenad, bingo, pyssel och musikunderhållning. Årets högtider firas förstås enligt tradition.

En gång i veckan arrangeras enkel morgongympa Frivilliga organisationer som Väntjänsten tar med de boende på uppskattade promenader i skogen intill eller längs stråken kring ån.

Se schemat för våra aktiviteter. 

Läs gärna vår blogg där vi skriver om vad vi gör på boendet. 

Kontakta oss

Hållets äldreboende

Fåfängans väg 7
611 39 Nyköping

hallet@nykoping.se

Telefonnummer till avdelningarna

Löparen: 0155-24 75 44
Odlaren: 0155-24 82 97
Snickaren: 0155-24 84 02
Vandraren: 0155-24 81 64

Social omsorg

Enhetschef
Maria Weiborn
0155-24 75 36

Verksamhetschef
Karin Lindgren
0155-45 74 91
karin.lindgren@nykoping.se

Assistent
Eva Karlsson
0155-45 79 90

Handläggare
Ansök om äldreomsorg

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: