Meny

Idrott Bollsport

Detta är en profil för dig som tycker om bollsporterna Handboll, Fotboll och Innebandy. Vi vill hjälpa dig att bli en bättre lagspelare och utveckla din spelteknik. Du kommer att öka din förståelse för försvars- och anfallsspel och domar- och ledarskap. Du får även vägledning i fysisk träning och näringslära.

I den här profilen får du kunskaper om vad som påverkar din fysiska förmåga och hälsa genom hela livet. Du får även lära dig att planera, genomföra och värdera din träning på ett bra sätt.

Du kommer att möta olika begrepp som beskriver fysiska aktiviteter och ges förutsättningar att göra kloka val i frågor som rör din idrott, men också allmän hälsa och livsstil. Vi vill även att du får träna din samarbetsförmåga och samspelet med andra och att du utvecklar en positiv självbild.

Idrott av olika slag är viktigt i många kulturer. Vi hoppas därför att profilen kan stärka gemenskapen mellan elever med olika kulturell bakgrund. Tycker du att detta verkar spännande väljer du profil Idrott: Bollsporter.

Denna profil är en fördjupning av ämnet Idrott och hälsa.

Kontakta oss

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: