Så hittar du hit

Här hittar du beskrivning om hur du kan ta dig till oss! Välkommen.

Besöksadress:

Alpha                                                                                       Omega

Aurore Holmbergs väg 9                                                                                Rosenkällavägen 39

Med kollektivtrafik

Busstrafiken och tidtabellerna är anpassad för att i största möjliga mån passa elevernas skoldag. Det finns busshållsplatser kring båda skolenheterna som är lätta att ta sig till och från.

Tidtabeller och hur du köper biljetter eller reskort hittar du på Sörmlandstrafikens webbsida. Du kan även ladda ner deras App för en enklare vardag.

Vissa har rätt till skolskjuts

Om du har rätt till skolskjuts får du ett busskort av kommunen som du kan hämta ut på skolan första skoldagen. Vissa elever får av olika skäl i stället skolskjuts med taxi.

De som har rätt till skolskjuts får ett brev hemskickat i juni med ytterligare instruktioner. Mer information om reglerna för skolskjuts hittar du på www.nykoping.se/skolskjuts

Cykla till skolan

Nyköping har också många bra cykelvägar som vi löpande bygger ut och förbättrar. Hitta din bästa cykelväg till skolan genom att klicka cykelkartan.

Till föräldrar som skjutsar med bil

Det finns särskilda avstigningsplatser mittemot Statoil på Östra Rundgatan, på båda sidor om Lennings väg och på flera platser utmed Fågelbovägen.

Ta hänsyn till bussarna när du lämnar av eller parkerar och välj en plats där du inte hindrar övrig trafik från att komma fram. Tänk även på att många nya skolelever är ovana i trafiken.

Låt oss tillsammans bidra till en trafiksäker och hållbar miljö
- vi reser utan bil om vi kan!