Meny

Skolstart HT 2021

Vi hälsar nya och gamla elever varmt välkomna till start av läsåret 2021/2022! Vi startar upp terminen tisdag den 17 augusti med närundervisning. Här hittar du tider de första skoldagarna samt annan bra information vid skolstarten. 

På tisdag är det dags för eleverna att komma tillbaka till skolan efter sommarlovet. Folkhälsomyndigheten bedömer att det är möjligt att återgå till närundervisning, det vill säga för skolorna ordinarie klassrumsundervisning, i höst. Det förebyggande arbetet i skolan fortsätter och de nationella råden och rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten gäller fortfarande: 

  • barn, elever, vårdnadshavare och personal som känner symtom som snuva, hosta och/eller feber stannar hemma. Observera att detta gäller även vid lindriga symptom
  • barn, elev eller medarbetare som varit hemma och varit sjuk måste ha minst två friskdagar hemma innan man återvänder till förskolan/skolan
  • om det är möjligt: gå, cykla eller använda andra alternativa färdsätt än kollektivtrafiken för att ta sig till jobb, skola eller förskola
  • tvätta händerna länge, noga och ofta
  • hålla avstånd till varandra

Här hittar du Nyköpings kommuns samlade information om coronaviruset och sjukdomen covid-19.

Information via Schoolsoft

Information har gått ut till alla elever och vårdnadshavare via Schoolsoft, kommunens nya digitala plattform för kommunikation och administration inom förskola, grundskola och gymnasieskola. 

Schoolsoft är sedan våren 2021 den huvudsakliga informationskanalen för Nyköpings högstadium. Där hittar du även kontaktuppgifter och annan information. Läs mer om Schoolsoft och hur du loggar in på denna webbsida. 

Första skoldagarna

  • Tisdag 17/8 går eleverna i skolan: åk 7 kl.8.30-15, åk 8 och 9 kl.10-15.
  • Onsdag 18/8 går alla elever i skolan kl.8.30-14.

Läsårstider 2021/2022

Höstterminen 2021 avslutas onsdagen den 22 december. På denna webbsida kan du se läsårstiderna med lov och inlagda studiedagar för den kommunala skolan. 

Skolskjuts

Vid beviljat beslut om skolskjuts-/elevresor med buss i kollektivtrafik laddas ditt befintliga kort med resor (om du sedan tidigare har ett busskort), annars finns ett nytt busskort att hämta på skolan. Du kommer att kunna resa med bussen tills du fått ditt kort. 

Har du ansökt om skolskjuts ska du logga in i e-tjänsten för att se ditt beslut. Finns inget beslut behöver du göra en ansökan i e-tjänsten. Har du frågor, var god kontakta skolskjuts@nykoping.se

Mer information om skolskjuts hittar du på denna webbsida.

Bussar och kollektivtrafiken

Sommartidtabellen slutar söndag 15 augusti. Från och med måndag 18 augusti gäller hösttidtabellen i kollektivtrafiken i Sörmland.

Kan man ta sig till skolan på annat sätt än med kollektivtrafiken ska man göra det, uppmanar Folkhälsomyndigheten. Gå, cykla eller använd andra färdmedel och lämna kollektivtrafiken till dem som absolut måste resa med den. Det är ditt ansvar att hålla avstånd till andra resenärer. Du kanske kan resa innan eller efter rusningstrafiken, så hjälper du till att minska risken för trängsel och smittspridning.

Länk till Sörmlandstrafikens webbplats.