Meny

Skolstart HT 2020

Kollektivtrafiken stärker upp med extrainsatta bussar för att minska trängseln - kan du gå eller cykla istället är det bättre. Här kan du som elev och vårdnadshavare läsa vad som gäller vid skolstarten.

Vi hälsar elever och personal varmt välkomna tillbaka till ett nytt spännande läsår! Första skoldagen är tisdag den 18 augusti - vi ses då. 

  • Årskurs 7 startar 08.30 och slutar 15.00
  • Årskurs 8 och 9 startar 10.00 och slutar 15.00

Mer information om de första dagarna får du av din mentor. 

Viktig information

De generella rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten är kvar och måste respekteras för att minska smittspridningen:

  • barn, elever, vårdnadshavare och personal som känner symtom som snuva, hosta och/eller feber stannar hemma. Observera att detta gäller även vid lindriga symptom
  • barn, elev eller medarbetare som varit hemma och varit sjuk måste ha minst två friskdagar hemma innan man återvänder till förskolan/skolan
  • om det är möjligt: gå, cykla eller använda andra alternativa färdsätt än kollektivtrafiken för att ta sig till jobb, skola eller förskola
  • tvätta händerna länge, noga och ofta.
  • hålla avstånd till varandra

Med anledning av Corona är det utökad städning i alla våra verksamheter. Du hittar kommunens information om Corona på denna webbsida. 

Skolskjuts

Har du ansökt om skolskjuts ska du logga in i e-tjänsten för att se ditt beslut. Finns inget beslut behöver du göra en ansökan i e-tjänsten. Har du frågor, var god kontakta skolskjuts@nykoping.se

Mer information om skolskjuts hittar du på denna webbsida. 

Bussar och kollektivtrafiken

Kan man ta sig till skolan på annat sätt än med kollektivtrafiken ska man göra det, uppmanar Folkhälsomyndigheten. Gå, cykla eller använd andra färdmedel och lämna kollektivtrafiken till dem som absolut måste resa med den. Det är ditt ansvar att hålla avstånd till andra resenärer. Du kanske kan resa innan eller efter rusningstrafiken, så hjälper du till att minska risken för trängsel och smittspridning.

I samband med skolstarten sätts extra bussar in vid rusningstrafik för att minska trängsel ombord. Dessa förstärkningsbussar sätts in på de längre sträckorna där det är långt att cykla (Landsbygdstrafik) och kan komma att se annorlunda ut än de vanliga gröna bussarna. Bussarna kommer att märkas upp och skyltas. För att hjälpa resenärer att hitta rätt, kommer det i början av terminen att finnas kundvärdar där störst behov finns.
Kom ihåg att det fortfarande krävs en giltig biljett för att resa med kollektivtrafiken och att Sörmlandstrafikens kontrollanter arbetar som vanligt i hela länet. Har du frågor, var god kontakta Sörmlandstrafikens kundservice som är öppet alla dagar i veckan, dygnet runt. Telefon: 0771-22 40 00.

Länk till Sörmlandstrafikens webbplats.