Meny

Tre år på Teknikprogrammet

Underrubrik saknas

På Teknikprogrammet kommer du att få lära dig mer om teknik, både som helhet och i detalj. Du kommer under åren göra flera val - teknikinriktning, matematik eller spetskurs, individuellt val - som gör att du kan individanpassa utbildningen utifrån dina intressen och mål med utbildningen.

Första året

Det första året på teknikprogrammet är gemensamt och du får i de kurser du läser prova båda inriktningarna. Under det första året designar, konstruerar, bygger och programmerar du bland annat en självkörande robotbil.

Du får även prova Ung företagsamhets-konceptet. Där du får jobba från företagsidé till att sälja produkter.

Under årskurs ett (1) presenteras programmets olika inrikningar. På våren i årskurs ett gör du ett val av inriktning inför årskurs 2. 

Andra året

Under ditt andra år fortsätter du med matematiken och du kommer även att läsa fysik. Vårterminen i tvåan väljer du mellan att fortsätta med mer matematik eller läsa en spetskurs inom vald inriktning.

Du väljer även individuellt val till år tre. Du kan välja att fördjupa dig inom matematik och/eller fysik eller att läsa fler spetskurser inom den valda inriktningen.

Design och produktveckling
Du som väljer att läsa den här inriktningen kommer att under andra året läsa CAD 1, design, konstruktion samt bild och form. Under året kommer du att få arbeta både teoretiskt som praktiskt och även i projektform.

Informations- och medieteknik
Du som väljer att läsa den här inriktningen kommer att under andra året läsa webbutveckling, programmering och dator och nätverksteknik. Under året kommer du att få arbeta både teoretiskt som praktiskt och även i projektform.

Tredje året

Under det sista året på Teknikprogrammet fortsätter du att läsa kurser på vald inriktning samt att du kommer att genomföra ditt gymnasiearbete.

Design och produktveckling
Det sista året innehåller bland annat kurserna designmodeller och CAD-CAM. Vi jobbar framgångsrikt tillsammans med Ung företagsamhet i Sverige. Du kan kombinera gymnasiearbetet med Ung företagsamhet eller jobba med olika kursinnehåll.

Informations- och medieteknik
Det sista året innehåller bland annat kurserna nätverksteknik och nätverksteknologier. I den första kursen börjar du att arbeta med olika typer av servrar och klienter. I den andra kursen kommer du att få arbeta med hur internet är uppbyggt och fungerar.

Kontakta oss

Teknikprogrammet

Resultatenhetschef
Björn Löfstedt
0155-24 81 03
bjorn.lofstedt@nykoping.se

Studie- och yrkesvägledare
Charlotte Wargclou
073-412 15 85
charlotte.wargclou@nykoping.se

Kontakt Nyköpings gymnasium

0155-45 72 00
nykopingsgymnasium@nykoping.se

 

Besöksadress:
Svedelius väg 9, NyköpingKontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: