Flera elever står i ett grindhål
Tre elever och en lärare i ett klassrum
Tre elever i en skolkorridor med färgglada skåp

Handels- och administrationsprogrammet

Du som väljer Handels- och administrationsprogrammet får en yrkesutbildning som ger dig kunskaper för arbete inom yrken som säljare, inköpare och butiksledare. Du får grunderna till att kunna driva eget företag och delta i kreativa projekt. Service- och tjänstesektorn är ett av de områden som växer snabbast och som ständigt söker duktiga medarbetare. Många av eleverna blir redan under utbildningens gång attraktiva på arbetsmarknaden och får en anställning.

Du som väljer Handels- och administrationsprogrammet får en yrkesutbildning som ger dig kunskaper för arbete inom handeln. Du får grunderna för att driva eget företag och delta i kreativa projekt. Servicesektorn är ett område som växer snabbt och ständigt söker duktiga medarbetare. Många av våra elever blir redan under utbildningens gång anställningsbara.

Programmet riktar sig till dig som vill: 

  • få kunskap om olika handelsområden
  • starta och driva företag
  • arbeta med kundbemötande och sälj
  • få kunskap om digital handel idag och i framtiden

Handels- och administrationsprogrammet vänder sig till dig som är intresserad av försäljning och entreprenörskap. Vi blandar teori med praktiskt lärande och arbetar i projektform där din kreativitet, framåtanda, servicekänsla och säljförmåga utvecklas. Bland annat startar du och driver ett eget företag i form av Ung Företagsamhet.

Du får möjlighet att ha ditt arbetsplatsförlagda lärande (APL) i Nyköpingsregionen . Här lär du dig om yrket, att samarbeta och stärka din sociala kompetens. Under andra läsåret har du tre veckors APL och under årskurs tre har du praktik två dagar i veckan.

Du kan också läsa kurser i till exempel svenska, matematik och engelska för att sedan kunna studera vidare på högskola.

Kontakta oss

Handels- och administrationsprogrammet

Ansvarig skolledare
Per Ivehammar
073-773 71 04
per.ivehammar@nykoping.se

Studie- och yrkesvägledare
Ingo Alander
073 - 149 34 21
ingo.alander@nykoping.se

 

Kontakt Nico

0155-45 72 00 (knappval 2)
nykopingsgymnasium@nykoping.se

Besöksadress: Västra Storgatan 40

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: