Tre år på medie-inriktningen

Första året

Första året på samhällsprogrammet är mycket av ett basår, men redan här får du prova på din inriktning i kursen Film- och tv-produktion. Vi besöker också SVT och mediestudion på Tekniska museet i Stockholm. Ett nytt uppskattat ämne för alla samhällselever är psykologi.

Andra året

Nu börjar inriktningskurserna. Bland annat en spännande kurs som medieproduktion, där du gör olika digitala arbeten, som till exempel podcasts.

Du lär dig att kritiskt granska information, propaganda och reklam plus att analysera bilder och filmer. Du lär dig också att att hantera bild, grafik och text i Photoshop, Illustrator och InDesign.

Under detta år väljer många av våra elever att läsa foto, men du kan lika väl välja en helt annan kurs som till exempel ytterligare ett språk, bild eller mental träning. 

Tredje året

Under tredje året fördjupar du dig i inriktningskurserna samtidigt som du gör ditt gymnasiearbete. Detta arbete kan, till skillnad från på de andra samhällsinriktningarna, göras delvis som en produkt, till exempel i form av en webbsida, fotoutställning eller film.

Du kan också beredda din högskolekompetens genom att läsa mer engelska och/eller matte. Eller så ökar du på ditt medieintresse med en kurs i Film- och Tv-kunskap, Foto eller Digitalt skapande.

 

Kontakta oss

Ansvarig skolledare
Cecilia Karlström
0155 - 24 84 57
cecilia.karlstrom@nykoping.se  

Studie- och yrkesvägledare
Lena Bergman
0155 - 45 76 98
lena.bergman@nykoping.se

Kontakt Gripen
0155 - 24 82 70 
nykopingsgymnasium@nykoping.se

Besöksadress: Svedelius väg 11

Kontaktformulär