Tre år på Estetiska programmet - musik

Vill du få högskolebehörighet samtidigt som du får syssla med musik och vara en del av en stark gemenskap? Välkommen till det estetiska programmet med musikinriktning. 

Första året
Du väljer redan från början ett huvudinstrument och ett biinstrument och du får individuell hjälp med din tekniska och musikaliska utveckling. Under första året arbetar du med gehörs- och musiklära, körsång och ensemble.

Andra året
Du kommer att arbeta mycket i projektform där flera kurser samverkar. Innehållet kan komma från flera olika kurser såsom engelska, historia och samhällskunskap. Teori varvas med praktiska övningsmoment i såväl kärnämnen som karaktärsämnen. Du kommer att få delta i studieresor, konserter och andra musikaliska evenemang.

Tredje året
Under tredje året arbetar du med ett projektarbete. Projektarbetet kan drivas som Ung Företagsamhet i form av ett musikproduktionsbolag kopplat till det stora musikprojektet som avslutar årskurs tre. I företaget sköter eleverna musikprojektets marknadsföring och produktion.
Vi tar hjälp av professionella rådgivare och samarbetspartners från den lokala branschen samt kommunicerar med eftergymnasiala branschutbildningar i musikevent och marknadsföring.

Kontakta oss

KontaktFormulär