Tre år på Barn- och fritidsprogrammet

Första året

Under det första läsåret läser du gymnasiegemensamma ämnen och ämnen som ger dig kunskap om människor, lärande och ledarskap. Du genomför också fyra veckors praktik (2+2 veckor) ute på någon arbetsplats som exempelvis en förskola och en friskvårdsverksamhet. I slutet på åk 1 gör du ett inriktningsval till åk 2 och 3.

Andra året

Nu börjar din yrkesutbildning med de kurser som följer med ditt inriktningsval. Du gör också en praktik på fem veckor inom ramen för din inriktning. Den som valt Pedagogisk arbete är då på praktik inom en pedagogisk verksamhet och den som valt Social inriktning är då i någon verksamhet med personer som behöver olika form av assistans.

En del gymnasiegemensamma ämnen och karaktärsämnen från åk 1 fortsätter även i denna årskurs. Det kan finnas möjlighet för dig att genomföra din APL (arbetsplatsförlagt lärande) på annan ort inom landet.

Tredje året

Detta tredje år fördjupar du dina yrkeskunskaper och gör en sex veckor lång praktik mot slutet av din utbildning. Man genomför också ett gymnasiearbete där du får möjlighet att visa upp dina yrkeskunskaper inför din yrkesexamen. Det finns också möjligheter för dig att läsa kurser som ger dig behörighet till studier på högskola och universitet.

Kontakta oss

KontaktFormulär