Skolmat

Nyköpings kommun arbetar på flera sätt för att främja ett hållbart samhälle där alla ska kunna göra hälsosamma och miljömedvetna val.

All information on our webbsite nykoping.se can be translated into different languages. Please read instructions here.

Varje dag serveras det två måltidsalternativ, varav minst ett vegetariskt alternativ. Det vegetariska alternativet är lakto-ovo-vegetarisk kost, vilket innebär att kosten innehåller mjölk och ägg. Det vegetariska alternativet erbjuds till dem som önskar att äta fläskfri eller blodfri kost.

Läs mer om skolmaten i Nyköpings kommun.

Matsedel

Vår skolmat tilllagas av Nyköpings kommuns egna organisation Måltidsservice. På skolmaten.se finns matsedel. Du kan även ladda ner appen Skolmaten för att se om din skola finns med där.

Specialkost och anpassad måltid

Specialkost innebär kost som anpassas av medicinska skäl. Anpassad måltid innebär de avvikelser från normalkosten som anses nödvändiga för att barnet/eleven ska klara sin studiegång i skolan, exempelvis neuropsykiatriska funktionsvariationer eller religion.

• Ny ansökan lämnas in årligen inför varje hösttermin, senast 1 vecka innan läsårstart.
  • Ifylld blankett samt läkarintyg eller journalkopia ska lämnas till skolsköterskan.
  • Om man äter normalkost igen ska också avanmälan av specialkost göras med denna blankett.

Kom ihåg att skriva på svenska på blanketten, tack.

Ansök om specialkost och anpassad måltid

Vi följer Nyköpings kommuns riktlinje för servering av specialkost i förskola, grundskola och gymnasium.

Om du som äter specialkost sjukanmäler dig från skolan eller är ledig behöver du även avboka din mat till köket på tel: 073-412 13 52

Vegetarisk, vegansk, fläskfri kost eller blodfri kost

Använd samma blankett för samtliga kostalternativ. Du kan till exempel beställa vegetarisk eller vegansk kost alla dagar, eller om du önskar vegetarisk kost och fisk.

Äter du vegetarisk kost de dagar det serveras fläsk och normalkost övriga dagar gör du din beställning på denna blankett. Blanketten ska även användas om du äter vegetarisk kost de dagar det serveras blodmat.

Kom ihåg att skriva på svenska på blanketten, tack.

Beställ vegetarisk, vegansk, fläskfri kost eller blodfri kost

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: