Frida Toft, Barn- och fritidsprogrammet

Frida Toft gick Barn- och fritidsprogrammet och tog studenten 2015. Sedan dess har hon hunnit arbeta som receptionist, klubbansvarig och är nu platschef på Nordic Wellness Nyköping City. 

Frida Toft BF 2018 Cv bild (1).jpg

 

 

 

 

 

 

Du gick ju Barn- och fritidsprogrammet. Vilken inriktning gick du och varför valde du den?

Mitt förstahandsval var egentligen ett annat program, men några av mina kompisar valde Barn- och fritid och ju mer jag fick reda på om programmet desto nyfiknare blev jag. Träning har alltid varit ett stort intresse för mig och jag ville jobba med människor, så i omvalsperioden valde jag om. Det blev inriktning Fritid och hälsa där jag hade yrkesutgången Personlig tränare.

Vad var roligast?

Jag har svårt att säga vad som vad roligast med inriktningen, då jag tycker att flera bitar var riktigt bra men om jag ska välja något så får det bli det praktiska. Allt från de små till de större uppgifterna, och sen få komma ut på praktik och visa, öva på det man lärt sig. Man utvecklas på ett personligt plan och får även erfarenhet till arbetslivet.

Vad gör du nu? 

Jag arbetar som platschef på Nordic Wellness. 

Jag började som praktikant i årskurs 3. Så fort jag tog studenten fick jag en 80% tjänst som receptionistansvarig. Jag kämpade på och sommaren 2016 klev jag upp som klubbansvarig 100%, det var för min dåvarande chef tillfälligt inte var på plats.

Vid sommarens slut öppnades det upp en lucka, platschefstjänsten var ledig och jag sökte, gick genom rekrytering och fick tjänsten. Då hade jag på mina 1,5 år på företaget klättrat ifrån praktikant till platschef. 

Nu har det gått ytterligare två år och det har hänt mycket på vägen. Min nästa utmaning har precis börjat inom företaget. Det blir att öppna upp dörrarna på Nyköpings tredje klubb och sedan driva den framåt! 

Vad är ditt drömyrke?

Hade du frågat mig för bara tre år sedan, det vill säga när jag var 19, hade jag svarat platschef på ett gym. Att den verkligenheten bara var 1 år bort trodde jag aldrig!

Jag är väldigt nöjd med där jag är idag och jag vet att jag jobbar i den bransch och med det yrket jag vill jobba med även i framtiden. Det vill säga med friskvård och ledarskap.

Nu ligger mitt fokus på att ge 110% i den tjänst jag har idag för att sedan lyfta blicken för nya utmaningar om några år.

Vad gör du om 5 år?

Om 5 år har jag läst fler ledarskapskurser och tagit nästa kliv upp inom företaget eller tagit nästa kliv vidare inom ledarskap.

Berätta något som få känner till om dig:

Var en väldigt bred frågeställning, haha. Men tror inte så många vet att jag var yngsta platschefen i hela Sverige på Nordic Wellness när jag började, med mina då 20 år fyllda. 

Kontakta oss

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: