Hoppa till innehåll

Tidigare elever berättar

Här hittar du filmer och berättelser från våra tidigare elever. Läs, lyssna, hitta inspiration inför ditt eget gymnasieval.

"Att få komma ut på en riktig arbetsplats och få arbeta med det man utbildar sig till är jättekul"

Malin Sjörand.jpg 

Malin Sjörand, Flygteknikprogrammet

Malin fotograferar och målar på sin fritid och var egentligen mer intresserad av ett teknik- och designprogram på gymnasiet. Men när hon besökte Flygteknik på ett öppet hus så fastnade hon för hur spännande det kändes att få jobba med stora flygplan.

"Mitt val har gett mig en bred bas med det viktigaste från varje ämne som jag använder mig av i mitt vardagliga liv"

Therese L  

Therese Lindholm, Samhällsvetenskapsprogrammet

Therese valde Samhällsvetenskapsprogrammet för att hon ville studera vidare inom juridik, men studerar nu till ämneslärare mot gymnasiet med historia som huvudämne och förhoppningsvis religion som andra ämne.

"Roligast var helt klart alla de olika designkurser vi hade. Vi var mycket i verkstaden och fick skapa våra idéer"

Alex T  

Alexander Tasevski, Teknikprogrammet

Alexander har alltid gillat att ha en ide och sedan kunna förverkliga den iden. Det kan vara allt från att fixa iordning en gammal cykel till att lösa ett problem i vardagen. Detta gjorde att han ville gå någonting med teknisk inriktning. För Alexander var det även ett krav att programmet var studieförberedande för att kunna plugga vidare senare.

"Jag har alltid varit intresserad av ekonomi och därför var det naturligt att jag valde ekonomiprogrammet. Dessutom ville jag läsa Matte 3"

 Julia Österman EK 2018 Cv bild (1).jpg 

Julia Österman, Ekonomiprogrammet

Julia Österman fick jobb på Nordea efter ekonomiprogrammet, där hon har blivit internutbildad och nu jobbar som personlig rådgivare.

Kontakta oss

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: