Vinnare av Årets hantverkare på UF-mässan i Katrineholm!

Lördag 23 mars var det dags för ”Entreprenörskap på riktigt”, som är Sörmlands största mässa för unga företagare. På plats var 130 utställande UF-företag från hela Sörmland som tävlade i 16 olika kategorier av entreprenörskap. Vinnare av Årets hantverkare blev Olof Korsfeldt och Isak Hallkvist från TE16 som nu gått vidare till SM-final den 6-7 maj i Stockholm.

Varje år startar elever på Nyköpings gymnasium upp egna UF-företag. Syftet är att utveckla elevers entreprenöriella och kreativa förmågor, lära dem om företagande och ge dem möjlighet att prova på verkligheten på riktigt. Arbetet sker i samverkan med den ideella organisationen Ung Företagsamhet, UF. 

Under årets stora UF-mässa ”Entreprenörskap på riktigt” deltar UF-företag från gymnasieskolor i hela Sörmland. En jury bestående av 80 representanter från Södermanlands näringsliv har i uppgift att utse vinnare i 16 olika kategorier: till exempel Årets marknadsförare, Årets reklamfilm, Årets Innovation, Årets Hantverkare, Årets Hållbara UF-företag och Årets UF-företag. 

Det var en intressant och spännande dag för alla UF-företagen, där det gällde att vara på tå och med inlevelse berätta om det egna UF-företaget till både besökare som jurymedlemmar. En av dagens vinnare var UF-företaget Easy Light UF som vann kategorin Årets Hantverkare. Easy Light UF drivs av Isak Hallkvist och Olof Korsfeldt från Teknikprogrammet på Nyköpings gymnasium. De tillverkar och säljer högkvalitativa och funktionsdugliga tändstål med ett rymligt, vattentätt förvaringsutrymme i handtaget för tändmaterial.

Isak och Olof får tillsammans med 7 andra UF-företag representera Södermanland på SM i Stockholm 6-7 maj.

Vinnare TE Mars 2019.png

Isak och Olof i TE16 kammade hem förstapriset i klassen "Årets hantverkare" med sitt företag Easy Light UF. 

Listan på alla vinnare 2019 kommer att presenteras på webbsidan ungforetagsamhet.se.