Hoppa till innehåll

Vinnare årets UF-event samt Marknadsdag 26 april

Bulbus UF vann och Lagium UF kom på andra plats i kategorin Årets hantverkare! Du kan träffa dem och andra UF-företag från alla gymnasieskolor i Nyköping när de säljer sina produkter och tjänster under en hel dag på Stora torget.

Marknaden tisdag den 26 april är öppen mellan klockan 11:00-18:00 - så kom och möt Nyköpings vassaste unga entreprenörer och shoppa loss!

Tanken är att marknaden ska vara lite grann som en julmarknad där UF-eleverna får en möjlighet att visa upp det arbete de gjort under skolåret som UF-företag. Marknaden är ett bra säljtillfälle för eleverna samtidigt som de får testa på nätverkande och får värdefull erfarenhet inför framtida arbetsliv.

På UF-marknadsdagen finns även andra utställare och Elin Manfredsson, skolinspiratör på Ung Företagsamhet Sörmland, håller en föreläsning på Nyköpings Teater till kommande UF-elever för pepp och motivation.

Resultat UF-event ”Entreprenörskap på riktigt”

Tävlingsdagen för "Entreprenörskap på riktigt" 2022, gick av stapeln den 31 mars, där alla finalister i varje tävlingskategori fick träffa juryn för en intervju. Därefter utsågs vinnarna i en prisceremoni för varje tävlingskategori, samt den mest prestigefyllda kategorin, Årets UF-företag.

Vi på Nyköpings gymnasium fick störst framgångar i kategorin Årets hantverkare med två UF-företag på första samt andra plats:

  • Vinnare: Bulbus UF, Nyköpings gymnasium, Nyköping
  • 2a plats: Lagium UF, Nyköpings gymnasium, Nyköping

Stort grattis till alla UF-företag från Nyköpings gymnasium som var med i årets upplaga av eventet!

Du kan läsa mer om eventet på UF´s egen webbsida, här hittar du även alla vinnare i alla kategorier.

Vikten av ung företagsamhet

Vi på Nyköpings gymnasium samarbetar sedan flera år tillbaka med Ung Företagsamhet, UF, som är en ideell organisation som arbetar för att få unga människor att bli mer företagsamma. Många elever på Nyköpings gymnasium har genom UF utvecklat sin kreativitet och sitt entreprenörskap.

Entreprenörskap i skolan handlar både om pedagogiken i klassrummet och om konkret kunskap om eget företagande. Elevers nyfikenhet, initiativförmåga och självförtroende får utvecklas.

Vi satsar på att ge dig möjlighet att starta eget företag. Du får arbeta med att ta fram affärsidéer och affärsplaner från grunden samt utveckla och skapa din produkt eller tjänst.

Du kan läsa mer om UF på Nyköpings gymnasium på denna webbsida.