Meny

Enbart distansundervisning på gymnasiet från måndag 7 december

UPPDATERAD 21/12 Nyköpings gymnasium återgår till enbart distansundervising för alla årskurser från och med 7 december till och med 24 januari. Anledningen är nya rekommendationer och restriktioner.  

Folkhälsomyndighetens rekommendation att landets gymnasieskolor delvis stänger och övergår till fjärr- och distansundervisning. Detta som en av flera åtgärder i höst för att minska smittspridningen i samhället.

18 december kom regeringen med fler restriktioner, förlängd distansundervisning för gymnasiet till 24 januari var en av dem. 

Nyköpings gymnasium har sedan en tid tillbaka delvis haft distansundervisning, där elever i årskurs 2 och 3 befinner sig i skolans lokaler varannan vecka och sköter studierna via distans varannan vecka.

Nu går samtliga årskurser återigen över till distansundervisning på heltid, precis som under våren, dock med vissa undantag:

  • IM och särskolan har studier på plats precis som vanligt.
  • På yrkesprogrammen kommer det att variera. Elever får information om vad som gäller på respektive utbildning för praktiska moment, teoretiska moment sker på distans. Det gäller även praktiska momenten för årskurs 3 på Teknikprogrammet och Estetiska programmet.
  • Alla prov för årskurs 3 genomförs enligt planering på plats om de inte kan genomföras med gott resultat på distans. Samma sak gäller även kurser som slutar innan vecka 6.
  • Det finns elever som på grund av sociala skäl behöver vara på plats. Elevhälsan och resultatenhetschefer informerar berörda elever.

Alla elever i årskurs 1, som saknar erfarenhet av distansundervisning, kommer att få information om hur det går till att studera på distans från sina mentorer och/eller lärare, bland annat i form av en film.

Läs mer om Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer för gymnasieskolan på nykoping.se