Tack alla sökanden till feriepraktiken

Nu är ansökan till feriepraktikveckan på Fordons- och transportprogrammet stängd. Det har varit ett otroligt stort intresse med över 85 sökanden! Alla som har fått en plats eller en reservplats har blivit meddelade via epost. 

Feriepraktiken på Fordons- och transportprogrammet sker under sommarlovet, vecka 33, och det är första gången ett projekt likt detta testas på Nyköpings gymnasium.  

Målet med feriepraktiken är att sökande till gymnasiet ska få mer information och erfarenhet om fordons- och transportbranschen samt gymnasieprogrammets innehåll och upplägg. 

- Vi kommer att varva teoretiska och praktiska uppgifter och göra företagsbesök, berättar lärare Keijo Sipinen. Hela veckan handlar om att visa upp programmet och vad det har att erbjuda, på så sätt hoppas vi att vi kan hjälpa ungdomarna med deras gymnasieval.  

Keijo fortsätter: 

- Vi är jättetacksamma över det intresse som visats, det har varit en tuff urvalsprocess och vi önskar att vi kunde ge alla sökanden en praktikplats.

Du som har blivit antagen eller fått en reservplats har fått ett mejl med information om vad som händer nu. Är du antagen behöver du lämna ett ja eller nej-svar senast den 31 maj. Har du fått en reservplats får du veta senast den 4 juni om du är antagen eller inte.