Hoppa till innehåll

Slutantagning till gymnasiet 2022 klar

För dig som sökt till gymnasiet med start hösten 2022 är nu slutantagningen klar. För att se ditt antagningsbesked loggar du in på Gymnasiewebben med samma inloggningsuppgifter som vid din ansökan. Sista dag att svara ja/nej är 30 juli.

Antagning är gjord till nationella program och sökbara introduktionsprogram. Av ditt antagningsbesked framgår om du är antagen till sökt utbildning eller ej.

Du som inte är folkbokförd i Nyköping, Oxelösund eller Trosa men har sökt till vår region får hem ett antagningsbesked per post. På det antagningsbeskedet finns inloggningsuppgifter så att du kan logga in i Gymnasiewebben.

  • Du som är antagen och/eller står som reserv till något program ska logga in på Gymnasiewebben och svara ja/nej på ditt antagningsbesked
  • Du har till 30 juli på dig att svara
  • På antagningsbeskedet finns viktig information om tid och plats för upprop
  • Reservantagningen kan påbörjas först efter den 30 juli när alla svar kommit in på Gymnasiewebben och det blir tydligt var det finns reservplats kvar. Så det är viktigt att du svarar ja/nej senast 30 juli.

Har du lämnat en intresseanmälan till ett individuellt introduktionsprogram på någon gymnasieskola eller har sökt ett program inom gymnasiesärskolan kommer du att kontaktas av skolan under sommaren med information om uppropsdatum.

Läs gärna mer på Mitt Gymnasieval.