Meny

Vidga marknaden

Behöver ditt företag vidga sin marknad? Få kunskaper om e-handel, digitalisering, import eller export? Kanske delta i innovativa nätverk eller i forskningsprojekt med högskolor och universitet? Här hittar du aktuella tips.

Med hjälp av företagsfrämjare i länet finns det goda utsikter att utveckla kompetens och möjligheter. 

Östsvenska Handelskammaren 

Medlemsorganisationen Östsvenska Handelskammaren tillvaratar sina medlemmars intressen genom nätverksträffar, utbildningsinsatser och olika aktiviteter. De breddar näringslivets kompetens om management, digitalisering, styrelsearbeten, integration och matchmaking och handel utanför EU och innovationsarbeten. 

Kontakta dem på info@ostsvenskahandelskammaren.se eller ring 011-28 50 30.

ESIC, East Sweden Infra Cluster

ESIC, East Sweden Infra Cluster, är ett professionaliserat nätverk och regional kraftsamling i näringslivet med intresse av Ostlänken och andra stadsomvandlingsprojekt. ESIC ger affärschanser, främjar tillväxt och är en plattform för information och marknadsföring. Vill du veta vad som händer, när det händer och vilka utmaningar du kan förbereda företaget för? Då kan ESICs nätverksträffar ge dig goda kunskaper.

Vill du veta mer kan du kontakta ESIC-ambassadören i Nyköping på Näringsliv i Nyköpings kommun.

Innovationsdesign, Innovationsteknik                                  Mälardalens Högskola 

Näringslivsenheten startar projekt i samverkan med Mälardalens Högskola hösten 2018. Målet är att skapa närmare koppling mellan näringsliv och högskola/forskning. Högskolan vill få näringslivet att finna nyttan med Innovationsprogrammet som kan leda till utveckling och tillväxt. En anledning till att Näringslivsenheten engagerat sig i projektet.

Se Innovationsprogrammet på Mälardalens högskola för närmare information. Kontakta Näringslivsenheten på 0155-24 81 50 eller mejla naringsliv@nykoping.se om du är intresserad av projektet.

Robotdalen

Robotdalen driver forskning och utveckling inom industri- och hälsorobotik på Mälardalens Högskola Eskilstuna och Västerås. Verksamheten fokuserar på nya innovationer för industri, service, hälsa, vård och omsorg.

Ett samarbete finns redan idag med Nyköpings kommun och fler företag välkomnas. Mer information finns på Robotdalens webbplats. 

Kontaktperson på Robotdalen, Åsa Nordin, biträdande chef för Robotdalen, 073-662 06 19 eller mejla asa.i.nordin@robotdalen.se.

Alternativ finansiering

Almi Sörmland 

Almi kan bland annat hjälpa dig med nya partners, finansierings- och affärsmöjligheter. Almi har kontor i Nyköping på Västra Kvarngatan 62. Kontakta dem via epostformulär från webbplatsen eller ring 0771-55 85 00.

Sörmlandsfonden

Sörmlandsfonden är navet i länet för sörmländska tillväxtföretag med stora ambitioner. Till fonden har ett antal investerare anslutit sig, affärsänglar, som är en del av ett nätverk. Med fondens och/eller affärsänglarnas kapital och kompetens, kan företagen ta nya kliv i sin utveckling.

Sörmlandsfonden ägs av Sörmlands Sparbank, Sparbanken Rekarne och Länsförsäkringar Södermanland.

Kontakta Näringslivsenheten på 0155-24 81 50 eller mejla naringsliv@nykoping.se om du är intresserad av projektet.

 

Kontakta oss

Näringslivsenheten

0155-24 81 50
naringsliv@nykoping.se.

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: