Meny

Fotvård, akupunktur och tatueringar

Verksamheter som använder stickande eller skärande verktyg vid så kallad hygiensk behandling ska anmälas hos Miljönämnden innan de startar.

Akupunktur och tatuering är exempel på hygienisk behandling där det finns risk för blodsmitta. De är anmälningspliktiga för att kommunen ska kunna kontrollera verksamheten regelbundet. Det gäller verksamheter som använder skalpeller, akupunkturnålar, piercingverktyg eller andra liknande skärande eller stickande verktyg.

Anmäl verksamheten i god tid

Anmälningsplikten innebär att er verksamhet ska anmälas till kommunens miljönämnd i god tid, senast sex veckor innan verksamheten startar. Kontakta oss gärna redan på planeringsstadiet. Då är chansen större att du inte behöver göra ändringar i efterhand. Anmälningsblanketten hittar du här

Anmälan bör även göras vid överlåtelse, upphörande eller vid ändring av verksamheten.

Avgifter för anmälan och tillsyn

Vi tar ut en avgift för anmälan och tillsyn enligt Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens taxa. Avgiften är för närvarande 1100 kronor per timme i nedlagd handläggningstid.

Vad ingår i avgiften?

Anmälningsavgiften och tillsynsavgiften motsvarar den tid vi handlägger ett ärende. I handläggningen kan ingå att registrera anmälan, kontrollera uppgifter och handlingar, genomföra tillsynsbesök och skriva tillsynsrapporter. 

Kontakta oss

Samhällsbyggnad Miljöenheten

0155-248920
miljo@nykoping.se

Öppetider: mån-fre 9-16
Lunchstängt 12-13

Adress

Nyköpings Kommun
Samhällsbyggnad, Miljöenheten
611 83 Nyköping

Besöksadress: Stora Torget, Stadshuset

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta:

Nyheter