Meny

Tips till dig som vill starta

Inför en företagsstart finns det alltid mycket att fundera på. Oavsett om du vill starta ett nytt företag eller flytta med dig ett befintligt till Nyköping, har vi tips och goda råd som kan vara till nytta.

Har du redan ett företag och vill flytta det till Nyköping eller någon annan ort i kommunen? Då kan du hitta nyttig information om lokaler, mark och arbetsmarknadssttruktur på sida Etablera i Nyköping.

Kontakta NyföretagarCentrum och boka en tid om du är nyföretagare. De erbjuder kostnadsfri rådgivning och utbildning. Förberedelserna ökar företagets möjligheter att bli framgångsrikt och bidrar till välmående företag.

Många mindre lokala företag står inför en förändring på grund av åldersskäl. Om du är intresserad av att sälja eller köpa företag, gå in i nytt samarbete eller överlåta, har NyföretagarCentrum och Almi information.

Hur hittar jag finansiering? 

Här finns råd om vad du bör du tänka på om du vill starta företag. Information finns även på verksamt.se, en webbplats som samlar mycket nyttig information för dig som vill starta eller redan driver företag. Där kan du se vilka verksamheter som kräver myndighetstillstånd. Du kan också  behöva råd och stöd från olika aktörer i Sörmland. Det kan gälla finansiering, samverkan eller innovationer.

Genom att läsa checklistan och svara på några enkla frågor får du information som är anpassad för din situation.

Ny i Sverige och vill starta företag

Är du nyanländ och vill starta företag? Då finns det en hel del du bör tänka på. Här hittar du tipsen.

För dig som är ung och företagsam

Är du ung och intresserad av entreprenörskap? Kommunen har ett stort samarbete med Ung Företagsamhet. Många gymnasieskolor i Nyköping erbjuder elever i årskurs 1 att starta UF-företag. Eleverna lär sig entreprenörskap och får under ett läsårstarta, driva och avveckla sitt UF-företag enligt UF-modellen.

Sörmlands Sparbank driver projektet Ung Entreprenör som stöttar unga att våga starta och driva företag. Varje sommar kan ungdomar mellan 18-25 år ansöka om ett startbidrag på 2 000 kr. De får utbildning och stimulans och lär sig presentera en affärsidé. 

Överta befintligt företag

Det kan ibland vara läge för att överta ett befintligt företag som säljs eller överlåtes. Via nedan två länkar kan du läsa mer om dessa:

Besök Nyföretagarcentrum Östra Sörmland

På Objektvision.se kan du läsa om företag som är till salu

 

Kontakta oss

Näringslivsenheten

0155-24 81 50 
naringsliv@nykoping.se.

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta:

Nyheter