Meny
projektledare

Christian - projektledare

Christian lämnade jobbet som konsult och blev kommunens projektledare för snabbjärnvägen Ostlänken. Han uppskattar att jobba fritt och samtidigt ha den politiska styrningen i arbetet.

Om mig

Jag är civilingenjör och pluggade vid Linköpings universitet. Efter sex år som konsult i Stockholm flyttade jag tillbaka till min uppväxtstad Nyköping med familjen.

Hur ser en arbetsdag ut?

Min roll är att vara en väg in till kommunen i alla frågor som rör Ostlänken. Ostlänken är en ny järnväg för höghastighetståg från Linköping till Järna och Storstockholm – som ska vara klar senast 2028. Byggstart beräknas bli 2017. Det är mycket planering, just nu tittar vi på hur resecentrum i Nyköping ska se ut. Jag har mycket kontakter med Trafikverket, Länsstyrelsen och de andra kommunerna längst sträckan.

Vad är bäst med ditt jobb?

Tåg, flyg, buss – alla typer av kommunikationer har alltid intresserat mig. Det är en dröm som går i uppfyllelse att få vara med där det händer, och det gör det ju verkligen nu när Sveriges första höghastighetsjärnväg ska byggas. Jag tycker också om att mitt jobb är konkret. Jag kan promenera med familjen i Nyköping och peka på det jag jobbar med.

Hur trivs du med Nyköpings kommun som arbetsgivare?

Jag började här i juni 2013 och trivs väldigt bra. Mitt jobb är fritt, jag har ett uppdrag men formar själv hur jag utför det. Det finns en positiv anda här och det vi gör handlar om att utveckla samhället.

Skulle du rekommendera andra att jobba här?

Ja, jag trivs. Det är intressant att få jobba med det medborgarna vill ha via politiken. Jag har aldrig jobbat i en politiskt styrd organisation förut och uppskattar det.

Kontakta oss

Human Resourses

Personalavdelningen
växel 0155-24 80 00
hr@nykoping.se

 

Besöksadress:

Stadshuset
Stora Torget, Nyköping

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta:

Nyheter