Meny
sjuksköterska

Cecilia - sjuksköterska

Människorna jag möter är det bästa med mitt jobb. Hemsjukvården är ett fint yrke, det känns bra i mig att kunna ge människor vård i deras eget hem.

Om mig

Jag har en sjuksköterskeexamen från Mälardalens högskola i Eskilstuna men större delen av utbildningen hölls på Campus Nyköping. Jag flyttade till Nyköping från Stockholm för sex år sedan.

När jag blev gravid med min förste son arbetade jag på Delicatos fabrik i Stockholm. Det var ett ganska roligt jobb men jag ville egentligen jobba med något annat. Då bestämde jag mig för att läsa upp mina betyg och bli sjuksköterska. Jag har alltid tyckt om att hjälpa andra och älskar mitt yrke.

Hur ser en arbetsdag ut?

Dagen börjar med att jag möts av mina underbara teamkollegor och vi går igenom dagens arbetslista. Sedan samlas vi alla i hälso- och sjukvården för att gå igenom arbetet i teamen. Ingen dag är den andra lik.

Jag åker till mina planerade hembesök för såromläggning, provtagning, kateterbyte med mera. Nya ärenden kan också dyka upp under dagen. Jag samarbetar mycket med sjukhuset och vårdcentralen.

Som sjuksköterska behöver jag göra bedömningar och kunna prioritera och organisera mitt arbete på ett bra sätt. Efter dagens hembesök landar jag på kontoret för att sist men inte minst dokumentera dagens arbete.

Vad är bäst med ditt jobb?

Människorna. Hemsjukvården är ett fint yrke, att kunna åka hem till någons hem och hjälpa den människan i hemmet känns bra i mig.

Hur trivs du med Nyköpings kommun som arbetsgivare?

Jag trivs bra. Det finns många fördelar och erbjudanden som vi får ta del av. Personalföreningen ordnar resor till fjällen, vi får köpa biobiljetter till subventionerat pris och får 1 000 kronor per år till friskvård som exempelvis träning, massage eller liknande.

Skulle du rekommendera andra att jobba här?

Jag skulle absolut rekommendera andra att jobba här, jag trivs jättebra.

Kontakta oss

Human Resourses

Personalavdelningen
växel 0155-24 80 00
hr@nykoping.se

 

Besöksadress:

Stadshuset
Stora Torget, Nyköping

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta:

Nyheter