Våra företagsluncher

Näringslivsenheten bjuder in till företagsluncher ungefär en gång i månaden. De hålls på Sunlight i Nyköping och har alltid ett aktuellt tema. Du minglar, skaffar nya kontakter och ställer frågor till kommunens ledning, handläggare och näringslivsrepresentanter. 

Inbjudan sker via mejlutskick från företagsregistret. Vi påminner om företagslunchen i det nyhetsbrev vi skickar ut cirka en gång i månaden. Om du inte får dessa inbjudningar kan det bero på att du sagt till Forreg som hanterar vårt register, att du inte vill ta emot utskick eller prenumerera på våra nyhetsbrev.

Aktuella datum finns i Kalendern där du anmäler dig till luncherna.

Alla lunchföredrag filmas

Vi filmar företagsluncherna och publicerar länken under respektive lunchdatum som en service så att du inte behöver missa föredragningen om du får förhinder. Men minglet är också en anledning att delta.

Företagslunch 24 april: Vad innebär Region Sörmland för länet?

På företagslunchen belyser vi den "nya" regionen och utvecklingsfrågorna. Vad innebär det och hur kommer vi att märka skillnaden? Hedersgäst är Monica Johansson S, Regionstyrelsens ordförande. Hon ger regionens perspektiv på frågor som rör det regionala näringslivet, som drift-, utvecklingsfrågor, Ostlänken och Skavstas utveckling. Kommunstyrelsens ordförande Urban Granström ger sin syn på förändringen utifrån Nyköpings perspektiv. 

Företagslunch 27 mars: EU-valet och vikten av export för det lokala näringslivet

Hör Björn Kjellström, representant för EU-kontoret i Stockholm, prata om Brexit och vikten av att rösta för att skydda demokratin. Affärsutvecklarna Sven Sievers och och Magnus Lindahl beskriver vad exporten betyder lokalt och nationellt utifrån sina roller i Business Sweden och Östsvenska Handelskammaren. OBS: ljudet startar ca 30 sek in i videon.  

Företagslunch 22 maj: VD:arna vars företag växer så det knakar

Du som missade att höra VD Karin Bjärler på PS of Sweden och Jonas Svanberg, VD för Sunlight Hotel, berätta om den spännande tillväxtresa de gjort i sina respektive företag kan höra dem nu. Deras föredrag och erfarenheterna de bjöd på blev mycket uppskattade av företagslunchens gäster.

Företagslunch 21 augusti: Innovativt företagande med hållbarhet i fokus

Låt dig inspireras av två Nyköpingsentreprenörer som med sina innovationer tagit sig an hållbarhetsfrågorna.

Martin Lidstrand, medgrundare och VD för Trifilon AB och Karin Sundby, medgrundare av Ideando AB och Miljötratten och en av initiativtagarna till Restabudet

De berättar om innovativt företagande och på vilket sätt hållbara lösningar är avgörande för dem. Vi lyssnar även till Kent Nyman, chef för Tekniska divisionen, som berättar hur de knyter an till kommunens mål om hållbarhet. Tillsammans resonerar denna panel om företagande, tillväxt och miljöpåverkan – hur får vi allt att samspela?

Kontakta oss

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: