Våra företagsluncher

Näringslivsenheten bjuder vanligtvis in till företagsluncher cirka en gång i månaden på  Nyköpingshus i Nyköping. Efter Folkhälsomyndighetens restriktioner har de upphört men återupptas så fort restriktionerna ändras.

 

Alla luncher har ett aktuellt tema. Du minglar, skaffar nya kontakter och får höra det senaste inom näringslivet och från kommunens ledning och handläggare. Inbjudan sker via mejlutskick från kommunens företagsregister. Anmälan till lunchen görs enklast via Näringslivskalendern. 

Vi påminner om företagslunchen i det nyhetsbrev vi skickar ut cirka en gång i månaden. Om du inte får dessa inbjudningar kan det bero på att du inte prenumerar på vårt nyhetsbrev eller inte har e-mejl anmäld i företagsregistret. 

Aktuella datum finns i Kalendern där du anmäler dig till luncherna.

Vad hände på senaste företagslunchen?

9 september 2020: Hur påverkas besöksnäring och handel av corona?"

Temat var "Hur påverkas besöksnäring och handel av corona?" Gäster var Cecilia Ekberg Hellmans, Per Karlsten Nyköpingshus, Dieter Bächle Bavaria Film och Erik Lindhe turistchef. Värdar: Maria Karlsson näringslivschef och Mats Pettersson kommundirektör.

Här kan du läsa referatet.

22 januari 2020

Gäster på scenen: Mats Pettersson, kommundirektör, Birgit Båvner, NyföretagarCentrum, Gustav Nyman, Bo Selerud och Pia Berg.

Den var mycket välbesökt och visade upp framgångsrika företagare som valt hållbarhet och förädling som sin affärsidé. Sveriges högst prisade mentor Bo Selerud, Nyköping, deltog. Här kan du läsa referatet.

 

 

28 november: Årets sista företagslunch fick besök av Mo Gård, Consid och Klövern som alla tre valt att investera i Nyköping.

Föreläsarna denna gång har sina verksamheter inom fastigheter, IT samt gruppboenden.

Peter Rinman är etableringsansvarig för Mo Gård i Nyköping, där fyra nya gruppboenden enligt LSS kommer att leda till 24 platser och närmare 100 nya jobb i kommunen.

Andreas Claesson är platschef på Consid, ett av landets snabbast växande IT-bolag. Sedan starten i maj har de gått från 0 till 20 anställda i Nyköping och tänker fortsätta växa här.

Johanna Åndberg, affärsenhetschef på Klövern, berättade om bolagets planer för Västra kajen där de räknar med att investera 1,5 miljarder de närmaste åren i bostäder och andra lokaler. 

23 oktober: Så utvecklar kommunen företagsklimatet och näringslivets frågor från Stora Mötesdagen

Nyköpingshus blev nästan fullsatt när Nyköpings kommun återkopplade till näringslivet hur arbetet med Fokus nöjd kund och Stora Mötesdagen går. Det blev en mycket uppskattad lunch med långt mingel efteråt. Värdar var kommunikationschef Anna Nilheimer och Samhällsbyggnadschef Anna Selander.

Hör myndighetscheferna i filmen ovan beskriva det pågående arbete med e-tjänster, klarspråk, interna samverkansprocesser, mer proaktiva och återkopplande kontakter och bättre tillgänglighet. Miljöstrategen beskrev det pågående hållbarhetsarbetet som ska förtydliga den röda miljötråden. Du kan också läsa ett referat här.

25 september: Hur hittar ditt företag rätt kompetens? Har du en långsiktig planering för dina behov?

Vi hade lite tekniska problem i filmens början men ljudet kommer igång. Många företag uppger att just kompetensförsörjning är det största hindret för tillväxt. Nyköping erbjuder ett större utbildningsutbud och det görs mer inom området än vad de flesta vet om.

Lyssna på nya initiativ till hur man kan möta utmaningarna.

21 augusti: Innovativt företagande med hållbarhet i fokus

Under sensommarens första företagslunch inspirerades vi at två innovativa Nyköpingsentreprenörer inom hållbarhetsområdet. Martin Lidstrand, medgrundare och VD för Trifilon AB och Karin Sundby, medgrundare av Ideando AB och Miljötratten och Restabudet, deltog tillsammans med Kent Nyman på Tekniska divisionen. De fick stor uppskattning och inspirerade till mycket reflektion när de talade om att näringslivet har det yttersta ansvaret för miljöavtrycket. Näringslivschef Maria Karlsson leder samtalet.

22 maj: VD:arna vars företag växer så det knakar

Du som missade att höra VD Karin Bjärler på PS of Sweden och Jonas Svanberg, VD för Sunlight Hotel, berätta om den spännande tillväxtresa de gjort i sina respektive företag kan höra dem nu. Deras föredrag och erfarenheterna de bjöd på blev mycket uppskattade av företagslunchens gäster.

24 april: Vad innebär Region Sörmland för länet?

På företagslunchen belyste vi den "nya" regionen och utvecklingsfrågorna. Vad innebär det och hur kommer vi att märka skillnaden? Hedersgäst är Monica Johansson S, Regionstyrelsens ordförande. Hon ger regionens perspektiv på frågor som rör det regionala näringslivet, som drift-, utvecklingsfrågor, Ostlänken och Skavstas utveckling. Kommunstyrelsens ordförande Urban Granström ger sin syn på förändringen utifrån Nyköpings perspektiv. 

27 mars: EU-valet och vikten av export för det lokala näringslivet

Hör Björn Kjellström, representant för EU-kontoret i Stockholm, prata om Brexit och vikten av att rösta för att skydda demokratin. Affärsutvecklarna Sven Sievers och och Magnus Lindahl beskriver vad exporten betyder lokalt och nationellt utifrån sina roller i Business Sweden och Östsvenska Handelskammaren. OBS: ljudet startar ca 30 sek in i videon.  

 

Kontakta oss

Näringslivsenheten

0155-24 81 50
naringsliv@nykoping.se

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: