Meny

Företagsröst om Dukat bord

Underrubrik saknas

porträtt på Robin Jansson på Jansson Bygg
Byggaren Robin Jansson vill rekommendera Dukat bord till alla. 
Foto: Marianne Rynefeldt-Skog

Robin Jansson är en upptagen person, telefon och mejl plingar oavbrutet och tiden han lägger ned på projekt är värdefull. Han vill ha effektiva kontakter som går fort. När näringslivschefen föreslog honom att komma till ett Dukat bord-möte för att presentera sitt företagsärende tänkte han, varför inte? Men han förstod ändå inte riktigt vad mötet var för något.

Tjänstemännen ger tips om processen

- Jag visste ingenting egentligen om Dukat bord och trodde att jag skulle få träffa en speciell expert. Men där satt  massor med folk! Jag blev till och med lite nervös och kände mig oförberedd. Men när jag väl presenterat mitt ärende blev det en mycket bra diskussion. Jag fick väldigt bra stöd och goda råd. Därför vill jag verkligen rekommendera alla med ett större företagsärende att i god tid boka in Dukat bord. Det kan spara hur mycket tid som helst för ett företag och man får kunskaper med sig därifrån som gör det lättare att tänka rätt. De var dessutom mycket hjälpsamma.

Går och lurar på idén

Vad är det då för idé Robin Jansson presenterade... Han ler lurigt och säger att han inte hunnit förverkliga den än men att den handlar om kommunens service, det är något som saknas i Nyköping och som rör byggbranschen. Att han kanske hinner med den 2019. Att dessutom få en så positiv återkoppling av handläggarna på idén var mycket roligt, tycker han.

- Min inställning är att innovationer är kul. Att allt måste gå och att allt kan förädlas.

Janssons Bygg i korthet

Var: finns i Bettna sedan tio år och i Nyköping sedan fem år
Anställda: ett 60-tal personer
Specialitet: lösvirkeshus åt privatpersoner och företag, ca 60/40
Aktuellt just nu: Mikaeliskolan och Wedholms nya lokaler. Just färdigställt en spritt ny herrgård.
Utsikter: "Växer så det knakar och vi vet inte vart det tar vägen. Just nu strukturerar vi våra roller för att skapa ett mer organiserat kaos."

Dukat bord - en mötesform för att hjälpa företag

Dukat bord är en mötesform där företagaren får träffa myndighetshandläggare från olika tillsynsområden. Företagaren får presentera sina planer och sin situation och kan då lotsas in i ansökningarna av tjänstemännen på ett smart sätt som sparar företaget mycket tid.

Här kan du läsa mer om Dukat bord och hur du bokar tid.

Kontakta oss

Kontakta Näringslivsenheten

via Kommunservice på 0155-24 81 50 eller mejla naringsliv@nykoping.se.

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta:

Nyheter