Meny

Arnö

På Arnö kan man bo både nära centrala Nyköping och nära naturen, i allt från flerfamiljshus och radhus till villor och parhus. Området började byggas på 1970-talet. Nu pågår flera byggprojekt av både flerfamiljshus och mindre bostäder, många strax intill vattnet. 

Här finns god tillgänglighet till kollektivtrafiken samtidigt som det också finns väl utbyggda gång- och cykelvägar. Du cyklar tryggt och säkert på några minuter på cykelbana hela vägen in till stan.

Strandparken 2.jpg

Hyres- och bostadsrätter

Just nu byggs det radhus, kedjehus och lägenheter på flera håll på Arnö: i kvarteren Kinabarken, Porsen, Kumminet och Violroten - som alla ligger i närheten av äldreboendet Myntan strax intill Stadsfjärden. Det byggs också i området Rosenhill, även det strax intill Stadsfjärden. Du hittar mer information om pågående byggprojekt på byggläget.

Förtätning och utbyggnad av Arnö

Inom de närmsta åren är det hundratals nya bostäder som blir inflyttningsklara på Arnö. Befintliga bostadsområden ska förtätas och inom kort startar arbetet med att öppna upp villamområdet Örstig etapp 4. Läs mer om det här nedanför.

Framtida förtätning och utbyggnad av bebyggelse sker främst ske utmed Arnöleden och korsningen med Örstigsleden. Här ska också skapas möjlighet för kontor och handel.

Nya villatomter på Arnö - Örstig etapp 4

Under sommaren 2017 påbörjades arbetet med att röja skogen i det område som kommer att innehålla ett 50-tal villatomter i området Örstig, etapp 4, på Arnö. Området hittas strax innan de redan bebyggda etapperna 1-3 på Örstig. Läs mer om området och försäljningen som startar våren 2020.

Ridsportanläggning vid Flättnaleden

Just nu pågår förberedande arbete med att bygga en helt ny ridsportanlänggning vid Flättnaleden. Inriktningen är att ridsportanläggningen ska vara tillgänglig och öppen för alla grupper. Läs mer om projektet. 

Här finns flera förskolor och skolor, bad och naturreservat

På Arnö finns det flera förskolor och skolor och många med nära till skolskogar. Strövområdena är många och det är nära till flera bad, som Örstig och Strandstuviken, som också är ett naturreservat. Ännu närmre är det  till naturreservatetet Janstorpsskogen. Läs mer om Strandstuvikens naturreservat. 

strandstuviken_fågeltorn (3).jpg

Det nya fågeltornet i Strandstuvikens naturreservat.

Kontakta oss

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: