Nyköping växer

Vi som bor i Nyköping har nära till det mesta – till havet, till naturen och till varandra. Tillsammans med fina pendlingsmöjligheter, kort avstånd till en flygplats och ett rikt kultur och idrottsliv, har det här gjort vår kommun mycket populär.

Näringslivet växer, inflyttningen ökar, besökarna blir fler och staden större. Så klart är det positivt – att växa betyder nya möjligheter: Att fler vill bo och leva i vår kommun är ett gott tecken för framtiden, vi kan fortsätta utveckla vår samhällsservice och förbättra kommunikationsmöjligheterna.

Men att växa betyder också nya utmaningar. Inte minst för att vi vill bevara det som gör Nyköping till en plats vi älskar. Att kunna ge utrymme för fler och ändå behålla småstadskänslan kräver att vi utvecklar staden varsamt och hållbart.

Det gäller både infrastruktur, kollektivtrafik, bostadsbyggen och annan stadsplanering. Som alla vet är det inte oproblematiskt med förändringar och byggen – hur bra det än kommer att bli när det står klart. Men känner man till varför det görs kan det vara lättare att stå ut med till exempel en tillfällig vägdragning.

Här har vi samlat allt om förändringsarbetet i vår kommun. Läs mer om vad vi behöver göra för att växa hållbart och bevara närheten till allt som gör att Nyköping fortsätter att vara unikt och en plats att trivas på, både för dig och för dem som vill bo här i framtiden.

Kontakta oss

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: