Oxelösund

Har din hemkommun skrivit ett samverkansavtal med en eller flera kommuner  blir du förstahandsmottagen (det vill säga söker utbildningen på samma villkor som övriga sökande) inom samverkansområdet till de utbildningar som ingår i samverkansavtalet.

Samverkansavtal används också för ge elitidrottselever inom Nationell idrottsutbildning bättre möjlighet att studera på annan ort, då ett förstahandsmottagande är en förutsättning för att ha rätt att beviljas inackorderingsbidrag.

För dig som är skriven i Oxelösunds kommun gäller följande samverkansavtal.

Kolmårdsavtalet

Oxelösunds kommun har tillsammans med Nyköping, Norrköping, Katrineholm, Finspång och Vingåker ingått ett samverkansavtal om gymnasieutbildning. Du som är folkbokförd i Oxelösunds kommun blir därmed förstahandsmottagen på alla nationella program på kommunal skola i vilken som helst av dessa kommuner.

Nyköpings kommun

Oxelösunds kommun har också ingått samverkansavtal med Nyköpings kommun avseende program på anpassad skola, vilket innebär att elever folkbokförda i Oxelösunds kommun som tillhör målgruppen för anpassad skola blir förstahandsmottagna på samtliga nationella program på Nyköpings gymnasium.

Oxelösunds kommun har även ingått ett samverkansavtal med Nyköpings kommun avseende introduktionsprogram, vilket innebär att elever folkbokförda i Oxelösunds kommun erbjuds att läsa samtliga introduktionsprogram på Nyköpings gymnasium.

Region Sörmland

Oxelösunds kommun har ingått ett samverkansavtal med Region Sörmland avseende utbildning på Öknaskolan. Elever folkbokförda i Oxelösunds kommun blir därmed förstahandsmottagna på Naturbruksprogrammet samt på anpassad skolas Program för Skog, mark och djur på Öknaskolan. Avtalet gäller även för dig som vill läsa på ett introduktionsprogram på Öknaskolan

Region Östergötland

Oxelösunds kommun har ingått ett samverkansavtal med Region Östergötland avseende samtliga nationella program inom Naturbrukgymnasiet i Östergötland. Du som är folkbokförd i Oxelösunds kommun blir därmed förstahandsmottagen till alla nationella programHimmelstalundsgymnasiet och Vretagymnasiet.  

NIU-avtal för elever folkbokförda i Oxelösunds kommun

För frågor om Oxelösunds kommuns möjlighet att teckna samverkansavtal avseende elever folkbokförda i Oxelösunds kommun och uttagna till NIU-plats på annan ort hänvisas till  Utbildningsförvaltningen i Oxelösunds kommun.

Flertalet idrotter

Oxelösunds kommun har ingått samverkansavtal med Partille kommun avseende NIU inom handboll, bowling och fotboll som kommunen erbjuder. Avtalet innebär att de elever som är uttagna till NIU-plats i Partille kommun har rätt att bli förstahandsmottagna till nationella program, SA, NA, BA, FT, EE samt EST, i kommunen där kombination sker med NIU.

Orientering

Oxelösunds kommun har ingått samverkansavtal med Falu kommun avseende NIU inom orientering. Avtalet innebär att de elever som är uttagna till NIU-plats i orientering har rätt att bli förstahandsmottagna till samtliga nationella program vid Falu gymnasium.

 

Kontakta oss

Antagningskansliet

0155-24 81 80
antagningskansliet@nykoping.se

Adress:

Östra Rundgatan 11
611 83 Nyköping

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny