LitterArt Gästabud 14–17 oktober

21 juni 2021

LitterArt Gästabud i oktober bjuder som vanligt på en fullspäckad kulturhelg med en spännande blandning av kända och okända författare, samtal, konst, vandringar och mycket mer på en mängd olika platser runt om i Nyköping.

LitterArt Gästabud, 14–17 oktober 2021, arrangeras för 9e året i rad och fortsätter att växa. Planeringen med programmet pågår för fullt och det blir som vanligt en fullspäckad kulturhelg med en spännande blandning av kända och okända författare, samtal, konst, vandringar och mycket mer på en mängd olika platser runt om i Nyköping.

Under årets upplaga kommer programpunkterna att spridas ut mer och även inkludera söndagen. Några andra nyheter är att KlimatSalongen, som brukar gå av stapeln i september, i år blir en del av LitterArt med utställning på Gamla Residenset. Det bjuds också in till en bokmiddag på Elverket med inspiration från Joanne Harris och hennes böcker. Det kommer även bli program på arabiska för både vuxna och barn, bland annat familjepjäsen Hjältinnor som handlar om kvinnor som har förändrat världen och gjort modiga saker.
 
Kulturhelgen startar med Artparty på Sörmlands museum med konstnären Marianne Lindberg De Geer. Fler författare som deltar under helgen är Emma Frans, Åsa Larsson, Peder Lamm, Ewa Fröling, Mats Strandberg, Emma Hamberg och Isabelle McAllister.
 
– Generellt har vi försökt att bredda utbudet ännu mer för att så många olika målgrupper som möjligt ska kunna hitta något som intresserar dem oberoende av ålder, bakgrund eller kulturvana, säger Anna Öhrner, projektledare för årets upplaga. LitterArt är också ett ypperligt tillfälle att promenera runt i Nyköping och kanske upptäcka någon helt ny plats eller inspirationskälla. 
 
Det fullständiga programmet presenteras den 20 augusti på nykopingsguiden.se/litterart. Samma dag kommer även biljetter till både betal- och gratisevenemangen att släppas. Biljettkuren på Culturum kommer hålla extra öppet den 20 augusti för försäljning mellan kl. 10 och 17. Biljetterna finns även att köpa på webbplatsen.
 
LitterArt kommer att genomföras enligt rådande riktlinjer angående Covid-19 och reserverar sig för eventuella ändringar till följd av pandemin.
 

Kontakt

Kontakt LitterArt Gästabud för mer information eller pressbilder
Anna Öhrner, projektledare
 
LitterArt Gästabud är en av årets stora kulturella höjdpunkter i Nyköping. Ett evenemang som ser litteratur, konst, möten och musik som inspirationskällor i vardagen. Målet är att glädja kulturälskare med litterära och konstnärliga evenemang, få fler att upptäcka och bli nyfikna på Nyköpings kulturliv samt locka hit tillresande publik från andra närliggande kommuner i eller utanför Sörmland. LitterArt Gästabud är ett samarbete mellan NYSAM, Nyköpings kommun, Sörmlands Museum och Nyköpings förenings-och näringsliv.