Mirza - biträdande rektor

-Vi arbetar i områden och det skapar en teamkänsla som är svår att motstå, säger Mirza Ljuca, biträdande rektor i Nyköpings kommun.

Om mig 

Mirza Ljuca heter jag och arbetar som biträdande rektor på Östra skolan. Jag är utbildad lärare och ville utvecklas som ledare, därför var det var ett naturligt steg för mig att söka mig vidare och börja jobba som biträdande rektor.

Som skolledare får jag också möjlighet att utveckla min pedagogiska sida och förverkliga mina idéer för en bättre skola. 

Hur ser en arbetsdag ut? 

Arbetet som biträdande rektor är varierande och utvecklande. Mitt jobb är att planera, leda och strukturera upp arbetet för mina medarbetare och följa upp våra mål för att eleverna ska få den bästa utbildningen utifrån sina förutsättningar.  

Vad är bäst med ditt jobb? 

Vi är flera skolledare i mitt rektorsområde vilket gör att jag aldrig är ensam. Det betyder också att kollegorna finns nära och oavsett om frågan är liten, stor eller komplex så löser vi det tillsammans.

Jag får även utifrån mina idéer, påverka för att skapa bra förutsättningar och en bra organisation på min skola.  

Hur trivs du med Nyköpings kommun som arbetsgivare? 

Jag trivs jättebra! I Nyköpings kommun arbetar vi i rektorsområden och det skapar en teamkänsla som är svår att motstå. Jag arbetar nära ledningen och division utbildning. Det är ett bra samarbete och de lyssnar samt tar till sig av förslag till förbättringar. 

Skulle du rekommendera andra att jobba här? 

Jag rekommenderar dig starkt att arbeta här! Med vårt gemensamma engagemang kommer vi lyckas nå våra mål tillsammans. 

Öppna sidomeny