rektor

Madeleine - rektor

Jag har världens bästa jobb! Det säger Madeleine som är rektor för Stigtomta skola i Nyköpings kommun. Jag är flygledaren i flygtornet och sambandscentralen för en verksamhet fylld med elever, vårdnadshavare och personal. Det ska kännas bra i magen när man åker till jobbet – och det gör det för mig.

Om mig

Jag gillar skolan, har alltid gillat att lära mig nya saker. Innan jag började här läste jag till socialpedagog, men har även studerat juridik och företagsekonomi. Jag har gått kommunens ledarutbildning samt den statliga rektorsutbildningen. År 2000 började jag i Nyköpings kommun, och jobbade först elva år inom elevhälsan. Det har gett mig god erfarenhet av allt som uppstår i en skola.

Fritiden fyller jag med det jag gillar och som ger mig energi och avkoppling: familj, träning, promenader med hunden i skog och natur, matlagning och så lite jobb och fix med hus och trädgård. 

Hur ser en arbetsdag ut?

Det ser väldigt olika ut. Rektorsuppdraget är roligt för att det är så varierat. Jag har en planering men så dyker något upp och planeringen kastas om. För mig är det viktigt att vara en närvarande chef. Då kan jag uppfatta vad som händer i verksamheten, och det gör att jag lättare kan coacha och leda i vardagen. Om du tycker att det är kul med variation och många olika saker att hantera samtidigt så är ett ledaruppdrag som det här underbart roligt.

Vad är bäst med ditt jobb?

Mixen i uppdraget. Jag hanterar administration, ekonomi, personal, arbetsmiljö, skolutveckling och fastighetsfrågor. Jag har mandatet att leda och att skapa struktur. Det är en bra mix av olika roller, ålder och kön på min arbetsplats. Dessutom får jag kramar varje dag! Några av kramarna är lite kladdiga från smör, lera eller matrester – men det är bara härligt!

Hur trivs du med Nyköpings kommun som arbetsgivare?

En fördel med att ingå i en kommun är det stora nätverket man får. Alla stödfunktioner och övriga verksamheter som finns ger stora möjligheter till samarbeten och lärande av varandra. Storleken på arbetsgivaren ger också många möjligheter, jag har arbetat med flera olika yrken i kommunen. Det är en trygghet att jobba i en kommun, man kan jobba långsiktigt och det skapar god kvalitet.

Skulle du rekommendera andra att jobba här?

Ja, absolut! Kommunal verksamhet har generellt sett stora utmaningar i samhället, men jag tycker att Nyköping möter utmaningarna på ett bra sätt.

Kontakta oss

Human Resourses

Personalavdelningen
växel 0155-24 80 00
hr@nykoping.se

 

Besöksadress:

Stadshuset
Stora Torget, Nyköping

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny

Nyheter