förskollärare

Annica - förskollärare

Att utforska omvärlden tillsammans med barnen är den största inspirationen i mitt jobb. När vi är i skogen intill skolan kan ett barn komma med en skalbagge och undra "vad heter den här?". Då fotograferar vi skalbaggen och Googlar sedan: namnet, vad den äter, om den går i ide. Vi dokumenterar med iPad. Jag vill vara lyhörd, nyfiken och HÄRvarande med barnen.

Om mig

Trots att jag började jobba i Nyköpings kommun redan 1988 har jag haft få arbetsplatser. Jag har trivts och inte velat byta. Nu arbetar jag som förskollärare på Långsätterskolan. Min chef och jag kom överens om att jag skulle börja plugga och jobba parallellt. Så blev det, 2014 tog jag min förskollärarexamen. Utbildningen fanns på Södertörns högskola så det gick smidigt att pendla från Nyköping.

Jag bor i ett av de höga bostadstornen vid Brandholmen, nära vattnet och nära till jobbet. Vill jag till centrum cyklar jag dit på 10 minuter.

Hur ser en arbetsdag ut?

Den ena dagen är inte den andra lik. Det är spännande att möta barnen, vårdnadshavarna och kollegorna. Vi har skapat en lärande miljö där barnen lär sig genom dans, musik, kreativitet och skapande.

Återbruk har en central plats i det. Det är roligt och kreativt att jobba med material som annars skulle ha blivit sopor. Hellre än att köpa in ett fotbollsspel i plast bygger vi ett själva av kartong, bubbelplast och vinkorkar som vi målar. Själva skapandeprocessen blir också en lek.

Vad är bäst med ditt jobb?

Jag trivs väldigt bra med min chef. Hon har skapat en entreprenöriell anda här tillsammans med oss i personalgruppen. Det innebär att vi har stort utrymme för egna idéer i linje med det arbete vi gör enligt skollagen och läroplanen.

Det finns också kollegialt lärande. När kommunens förskolepersonal träffas håller vi föredrag eller workshops för varandra. Kommunen har dessutom utvecklingspedagoger som kan stötta de olika förskolorna.
Det finns en ständig utveckling som tilltalar mig.

Hur trivs du med Nyköpings kommun som arbetsgivare?

Jag trivs och tycker att det är en välfungerande kommun. De förutsättningar och utmaningar jag behövt för att kunna utvecklas och göra ett bra jobb har alltid funnits. Jag känner mig delaktig och fri att forma min vardag.

Skulle du rekommendera andra att jobba här?

Ja, mina år som anställd talar sitt tydliga språk, jag tycker det är en arbetsgivare att stanna hos.

Kontakta oss

Human Resourses

Personalavdelningen
växel 0155-24 80 00
hr@nykoping.se

 

Besöksadress:

Stadshuset
Stora Torget, Nyköping

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny

Nyheter