IT-arkitekt

Ann Jelil - IT-arkitekt

Det är tillfredsställande att få vara med och utveckla servicen i den kommunen som jag själv bor i. Det säger Ann som är lösningsarkitekt inom IT. Hennes jobb handlar om att vara länken mellan människan och systemen – ett uppdrag som hon trivs väldigt bra i! 

 

Om mig 

Jag bor med min familj i Nyköping. Jag har bott här i 15 år, ursprungligen från Uppsala. Jag flyttade hit för att jag hittade ett jobb och min första egna lägenhet. Jag har alltid varit tekniskt intresserad och fick därför upp ögonen för systemvetenskap. 3,5 år senare var jag utbildad systemvetare från Mittuniversitet. Jag jobbade några år i privata näringslivet, och nu jobbar jag som lösningsarkitekt på IT i Nyköpings kommun.

Hur ser en arbetsdag ut? 

Jag brukar beskriva min roll som länken mellan verksamheterna och IT-systemen. Mitt uppdrag är att möta upp behoven hos verksamheterna och lösa det på bästa sätt med befintliga eller nya IT-system. 

En vanlig dag träffar jag de olika verksamheterna för att fånga upp behov. Jag diskuterar och rådgör med kollegor för att undersöka vilka system som kan vara bäst i de specifika fallen. Det arbetet kan innebära bland annat workshops och frågor om informationssäkerhet och kravställningar.       

Vi servar både Nyköpings och Oxelösunds kommun, IT finns överallt idag, vilket är häftigt! Vi utvecklar våra egna arbetssätt inom IT och hjälper verksamheterna att utvecklas tillsammans med sina IT-stöd för att bli så effektiva som möjligt. 

Vad är bäst med ditt jobb? 

Jag gillar verkligen möjligheterna att få förändra och hela tiden utveckla våra egna arbetssätt. Min chef ger oss förtroende, ansvar och frihet till oss själva att utvecklas. Jag driver frågan om att arbeta så visuellt och agilt som möjligt, det skapar korta beslutsvägar - vilket jag gillar.       

Hur trivs du med Nyköpings kommun som arbetsgivare? 

Jag trivs bra! Nyköping växer både som kommun och som organisation. Jag får ett stort kontaktnät, jag besöker många verksamheter och knyter kontakter - det tycker jag är värdfullt rent socialt och professionellt.

Skulle du rekommendera andra att jobba här?

Absolut, självklart. Här får jag stora möjligheter att påverka, med frihet under ansvar. Både kommunen som helhet och IT-avdelningen där jag jobbar har väldigt hög kompetens inom sina specialistområden - det är imponerande.       

 

Kontakta oss

Human Resourses 

Personalavdelningen 

Växel 0155-24 80 00

hr@nykoping.se 

Besöksadress: 

Stadshuset 

Stora Torget Nyköping 

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny