KOMMUNSTYRELSEN

2021-08-30

KS §183 Svar på medborgarförslag om att göra gårdsgata i korsningen Fruängsgatan-Borgaregatan-Magasinsgatan

Diarienummer: KK19/431

Medborgarförslaget väcktes av kommunfullmäktige 2019-06-11. Förslagsställaren vill att korsningen Fruängsgatan-Borgaregatan-Magasinsgatan ska omvandlas till gårdsgata.

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden har yttrat sig i ärendet. Korsningen ligger i ett område som berörs av utvecklingen av Nyköpings nya resecentrum. Förslaget ligger i linje med utvecklingsplanerna, men då projekteringen för berört område för närvarande inte är fastställd, kan förslaget i nuläget inte tillgodoses. Däremot uppskattar Nyköpings kommun det inkomna förslaget och synpunkterna kommer att beaktas i den framtida planeringen av området.

Förslag

Medborgarförslaget ligger i linje med utvecklingsplanerna för området men då projekteringen för det berörda området inte är fastställd kan förslaget för närvarande inte tillgodoses. Kommunledningskontoret föreslår därför att medborgarförslaget avslås.

Kommunstyrelsen beslutar

- 1) att avslå medborgarförslaget, samt
- 2) att därmed anse det besvarat.

Beslut skickas till:

Kommunfullmäktige för anmälan

Tekniska divisionen

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Förslagsställaren

Ekonomiavdelningen

Justerare

Nisterare

Utdragsbestyrkande



KOMMUNSTYRELSEN

2021-08-30

Kommunstyrelsens sammanträde

30 augusti 2021 klockan 13:30-15:30, Stadshuset Sal A

Paragrafer 168-190

Ledamöter

Urban Granström (S) ordf. Martina Hallström (C), 1:e vice ordf Anna af Sillén (M), 2:e vice ordf

Ahmad Eid (M)

Malin Hagerström (MP) Tommy Jonsson (M)

Sofia Amloh (S)

Malin Karlsson (SD)

Carl-Åke Andersson (S) Marita Göransson (KD)

Kent Pettersson (S)

Sofia Hallgren Remnert (L)

Carina Wallin (S) §§168-170

Kjell Johansson (C) tj ers. §§171-

189

Ersättare

Anniola Nilsson (M)

Kjell Johansson (C) §§ 168-170

Jan Bonnier (M)

Marco Venegas Astudillo (MP)

Karin Eriksson (M)

Marjo Gustafsson (S)

Thom Zetterström (SD)

Lars Lundqvist (KD)

Marcus Pehrsson (S)

Nicklas Franzén (V)

Patrik Ivarsson (L)

Anders Eriksson (C)

Övriga deltagare: Kommundirektör Mats Pettersson, Kommunsekreterare Therese Larsson, Nämndsekreterare Fanny Bergström, Verksamhetschef måltidsservice Marianne Hagberg Backrud, Kommunikatör tekniska Elin Glanell, Samhällsbyggnadschef Maria Ljungblom, Projektledare MEX David Lunde, Ekonomichef Jukka Taipale, Kanslichef Jenny Åtegård, Divisionschef DU Inger Fransson, Kommunikationschef Anna Nilheimer, Divisionschef TEK Kent Nyman, Strategisk samhällsplanerare Torben Buzas Eliasson,

Ordförande

Urban Granström

Justerare

Anna af Sillén

\$ekreterare

Fanny Bergström

Anslagsbevis



PROTOKOLL

KOMMUNSTYRELSEN 2021-08-30

Anslag uppsatt följande datum: 2021-08-31

Sista dag för överklagande: 2021–09–21 Datum för anslags nedtagande: 2021–09–22

Protokollet förvaras på Kommunledningskansliet, Nyköpings kommun.