# KS §106 Svar på medborgarförslag om att asfaltera återstående delar av Ekebobacken, Oxbacken

Diarienummer: KK19/396

### **Bakgrund**

Medborgarförslaget väcktes vid kommunfullmäktiges sammanträde 2019-10-08. Förslagsställaren föreslår att Nyköpings kommun ska asfaltera de delar av Ekebobacken i Oxbacken som i nuläget är oasfalterade. Förslaget motiveras bland annat med att det skulle minska damm från nuvarande vägbeläggning.

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden har yttrat sig i ärendet, baserat på inhämtat underlag från Tekniska divisionen.

Ekebobacken är en lågt trafikerad gata. Budgeten för beläggningsarbete är i nuläget begränsad, vilket innebär att man behöver prioritera mer trafikerade gator vid asfaltering.

## Förslag

Då Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens budget för beläggningsarbete är begränsad, är Ekebobacken nedprioriterad till förmån för betydligt mer trafikerade gator. Med hänvisning till detta föreslår Kommunledningskontoret därför att medborgarförslaget avslås.

### Kommunstyrelsen beslutar

- 1) att avslå medborgarförslaget, samt
- 2) att därmed anse det besvarat.

### **Beslut till:**

Förslagsställaren

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Kommunfullmäktige för kännedom

Justerare

lusterare

Utdragsbestyrkande

**KOMMUNSTYRELSEN** 

2021-05-03

# Kommunstyrelsens sammanträde

3 maj 2021 klockan 13:30-14:20, Stadshuset Sal B

Paragrafer 98-111

### Ledamöter

Urban Granström (S) ordf.
Martina Hallström (C), 1:e vice ordf
Anna af Sillén (M), 2:e vice ordf
Ahmad Eid (M)
Kjell Johansson (S) tj ers.
Tommy Jonsson (M)
Sofia Amloh (S)
Malin Karlsson (SD)
Carl-Åke Andersson (S)
Marita Göransson (KD) §§98-103,
105-111
Kent Pettersson (S)
Sofia Hallgren Remnert (L)
Carina Wallin (S)

Jan Bonnier (M) tj ers. § 104

#### Ersättare

Jan Bonnier (M) §§98-103, 105-111 Marco Venegas Astudillo (MP) Marjo Gustafsson (S) Thom Zetterström (SD) Lars Lundqvist (KD) Nicklas Franzén (V) Anniola Nilsson (M) Anders Eriksson (C)

Övriga deltagare: Kommundirektör Mats Pettersson, Nämndsekreterare Elin Eliasson, Nämndsekreterare Fanny Bergström, Divisionschef TEK Kent Nyman, Ekonomichef Jukka Taipale, Samhällsbyggnadschef Maria Ljungblom, Kommunikationschef Anna Nilheimer, Controller Himn Dagemir § 100, Projektledare MEX Karin Wesström §102, Ekonom SHB Aida Omerbasic §102

Ordförande

Urban Granström

Justerare

Anna af Silléh

Sekreterare Fanny Bergström

**Anslagsbevis** 

Anslag uppsatt följande datum:

2021 **-**05**- 0 4** 

Sista dag för överklagande:

2021 -05- 25

Datum för anslags nedtagande:

2021-05-26



## **PROTOKOLL**

# KOMMUNSTYRELSEN

2021-05-03

Protokollet förvaras på Kommunledningskansliet, Nyköpings kommun.