Fotografering 2015

Fotografen Björn Terring är svag för skärgård och hittade lätt sina favoritställen bland Nyköpings kobbar och stränder. Där fotograferade han en Nyköpingsfamilj med vänner.

Björn Terrings bilder hamnar ofta inom genrerna dokumentär, livsstil, mode och reklam. De syns i kampanjer för H&M, IKEA, Arla, Heineken och i magasin som Icon och King.

– Jag älskar att titta in i andra människors världar för en kort stund. Så blir det ofta i de dokumentära uppdragen som kan vara att fota en slaktare i Italien eller människorna längs en av USA:s motorvägar. Det var också därför jag ville göra Bo i Nyköping-kampanjen. Jag spenderade två dagar med Nyköpingsfamiljen och deras vänner, det blev på riktigt, säger Björn Terring.

Platserna är Kovik, Skeppsvik och Skäret

Björn hittade lätt bildidéer i Nyköpings skärgård. Han valde Koviks kobbar, Skeppsvik och ön Skäret i Nävekvarn. Som vanligt bor alla modeller i Nyköping och platserna finns inom vår kommun.

– Vi hade väldigt roligt under fotograferingen, det blev en upplevelse inte minst för barnen. Jag är glad att vi kan vara med och visa vilken fin plats Nyköping är, säger Cecilia Feltenmark som är mamman i familjen.

- Utåt ser vi kanske ut som en mångkulturell familj men är i själva verket två svenskar som gift oss och fått barn. Men om vi med dessa bilder kan bidra till att visa att Nyköping välkomnar alla, så gör vi gärna det, fortsätter hon.

Bo i Nyköping-kampanjen visas i Stockholms tunnelbana under två veckor i höst och två veckor i vår. I höst: 28 september - 11 oktober. Du kan också se några av bilderna längs E4:an och på Skavsta. Syftet är att locka inflyttare.

Behind the scenes

Se bilder från fotograferingen på Facebook.

Tack till

  • Familjen Feltenmark, Sanna, Hannes, Hedda med familj och hunden Balloo
  • Björn Terring och hans fototeam samt varumärkesbyrån Brandreality
  • Karl-Göran och Barbro Andersson vid Kovik som lånade ut sin båt
  • Alla ni som lånade ut barnkläder, kikare, fiskhåv och annan rekvisita
  • Hellmanska Gården för flexibilitet och god mat
  • Tekniska divisionen för lån av skåpbil

Kontakta oss

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: