Fotografering 2014

2014 var det 10-årsjubileum för Bo i Nyköping och vi bjöd in alla med anknytning till Nyköping att vara med i en fototävling. Det var totalt 32 personer som skickade in bidrag.

Precis som alltid i kampanjen skulle alla bilder visa Nyköpingsbor och miljöer härifrån.

- Vi är imponerade av bilderna vi fått in, de visar på ett stort engagemang hos fotografer och modeller. Det har varit ett sant nöje att gå igenom dem, säger kommunikationschef Palaemona Mörner som sitter med i juryn.

Vinnare och hedersomnämnda bilder

Juryn bestod av fotograferna Joachim Lundgren och Elisabeth Toll som tidigare fotograferat kampanjen, Palaemona Mörner, kommunikationschef i Nyköpings kommun samt Anna Romson och Lars Rystadius från varumärkesbyrån Brandreality.

Av de 150 bilder som kom in i tävlingen valde juryn sex vinnarbilder som visades i Stockholms tunnelbana hösten 2014 och våren 2015.

Vinnare


Foto: Anton Eriksson
Juryns motivering: Med bara fötter på en klippa vid havet finns det utrymme för eftertanke. En rofylld bild med blick mot horisonten.

Foto: Mats Eriksson
Juryns motivering: Fyra somriga killar. Generationer möts vid en härligt nött sjöbod. Den här bilden gör oss glada och vi längtar redan till nästa sommar.

 

Foto: K-G Z Fougstedt
Juryns motivering: En bild fylld av energi och rörelse där vi måste applådera både fotografen och hans modell.

Foto: K-G Z Fougstedt
Juryns motivering: Med havet så nära staden. En drömsk och grafisk bild där vi önskar att vi själva hade fått plats i kajaken.

Foto: Therèse Jansson
Juryns motivering: Med håret på ända. Den här bilden summerar årets fantastiska sommar i Nyköping och hela Sverige. Glädje!

Foto: Gunta Podina
Juryns motivering: Är vi verkligen i Nyköping? Eller är det en sagovärld?Vad ska våra unga fiskare få på kroken? En vilsam och fint berättad bildhistoria som väcker vår nyfikenhet.

Kontakta oss

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: