Fotografering 2013

Modefotografen Elisabeth Toll har velat göra Bo i Nyköping-kampanjen sedan hon själv såg bilderna i Stockholms tunnelbana.

Elisabeth Toll blev utsedd till Årets modefotograf 2012 av tidningen Elle och har bland annat gjort uppdrag för H&M, Sisley och Louis Vuitton. Hennes bilder syns i tidningar som Bon och Wallpaper. På frågan om varför hon valde att göra Nyköpings kampanj svarar hon:

– Jag har velat göra Bo i Nyköping-kampanjen ända sedan jag såg den första gången i tunnelbanan. Den innehåller allt jag tycker mest om: att fotografera ute i naturen, att ha med karaktärer i alla åldrar och att få drömma sig tillbaka till barndomens sorglösa somrar, säger Elisabeth.

Alla modeller kommer från Nyköping

Fjorton nyköpingsbor i åldrarna 2-70 år, en häst och en flock kalvar agerade modeller när Elisabeth tog bilderna till höstens och vårens kampanjer. Platserna var Helgö, Horn och ön Skäret i Nävekvarn utanför Nyköping.

- Fotograferingen blev precis som jag hoppats; vi hade sol och fint väder, alla var glada och med på noterna och barnen hade i princip aldrig tråkigt. Jag var imponerad av hur duktiga och samarbetsvilliga alla mina ovana modeller var (även djuren) och jag tyckte vi hade väldigt roligt ihop, säger Elisabeth.

Behind the scenes

Kan du inte se filmen? Se den direkt på YouTube.

Bilder från fotodagen finns på Facebook.

Tack till:

Alla nyköpingsbor som ställde upp som modeller
Elisabeth Toll och hennes fototeam samt varumärkesbyrån Brandreality
Maria och Tommy Isaksson, lantbrukare vid Horn och ägare till de snälla kalvarna
Palaemona Mörner som lånade ut hästen The Real McCoy
Musikskolans rektor Mattias Dahlström och lärare Markus Asplund som lånade ut instrument

Kontakta oss

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: