Meny

Skräpplockardagarna 2021

Gör som tusentals andra Nyköpingsbor - plocka skräp för att skapa ett rent, tryggt och snyggt Nyköping!  

 

Var med och håll Nyköping rent!

Skräpplockardagarna är Sveriges största manifestation mot nedskräpning  och ett roligt tillfälle att tillsammans skapa en renare kommun!

Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.

Den 30 maj 2021 stängde anmälan för de förskolor, skolor och ungdomsföreningar som ville plocka skräp och få material från Håll Sverige Rent. Hela 5458 deltagare från Nyköping anmälde sig i år - det är nytt deltagarrekord! 

Men det går förstås utmärkt att fortsätta att göra Nyköping rent, snyggt och tryggt på egen hand. Allt ni behöver är påsar och handskar. Tack för er insats! 

Vi uppmanar alla vuxna att göra samma sak! Det är enkelt - ta med dig en påse och handskar ut på promenaden eller joggingturen och plocka allt skräp du ser = ploggning! Du plockar där det passar dig och när det passar dig. Det finns ingen särskild tidpunkt eller plats för skräpplockning.

Missa inte Håll Sverige Rent-dagen 18 september!

I höst fortsätter vi att uppmärksamma problemen kring nedskräpning och kommer att ha aktiviteter i anslutning till Håll Sverige Rent-dagen den 18 september. Mer information kommer.

Till dig som är från förskola, skola eller ungdomsförening

Källsortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast och lämna på en återvinningsstation. Det som inte går att sortera kan ni lägga i era sopkärl för restavfall. 

Minikonsert med Panetoz!

Håll Sverige Rent vill tacka alla årets skräpplockare genom att bjuda på en konsert med Panetoz. Klicka på bilden.

Till dig som är privatperson eller från företag, organisation eller förening med vuxna medlemmar

Ni får gärna bidra till skräpplockningen på egen hand! Allt ni behöver göra är att ta med en påse och handskar ut på promenaden eller joggingturen och plocka det skräp ni ser. Eller stäm träff med grannarna/kollegorna/föreningen och plocka skräp i ert närområde,  både för att göra er närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.

Ni plockar där det passar er och när det passar er. Det finns ingen särskild tidpunkt eller plats för skräpplockning.

Återvinn skräpet

Källsortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast och lämna på en återvinningsstation. Det som inte går att sortera kan ni lägga i era sopkärl för restavfall. 

Skräpplockardagarna genomförs av Nyköpings kommun i samarbete med NYSAM och Sörmlands museum.

Håll utkik på den här sidan framöver. Vi gör uppdateringar löpande och fyller på med mer information. Sidan har kortadress nykoping.se/skrapplockardagarna

Logotyp_skräpplockardagarna

Kontakta oss

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: