Meny

Earth hour

Lördagen 30 mars klockan 20:30-21:30 är det dags för Earth Hour - världens största miljömanifestation!  Årets tema är "Connect2Earth" med fokus på att prioritera och ta hand om vårt enda hem, planeten. Planetens vinst är vår vinst.

Var med och visa att du värnar om jordens resurser! Släck lyset klockan 20:30-21:30 lördag 30 mars. Genom att släcka lyset en timme skickar privatpersoner, företag och organisationer en signal till världens beslutsfattare om att agera i klimatfrågan.

Så kan du vara med

Redan nu: fundera över din livsstil och vad du kan göra för att hjälpa till att öka biologisk mångfald och minska klimatutsläpp. Hitta inspiration på WWF:s webbplats där det bland annat finns flera tips på hur man kan vara klimatsmart i vardagen. Sprid ordet om vad just du gör i sociala medier med hashtaggen #Connect2earth. Gå också gärna med i utmaningen Earth Hour Challenge  

För dig som jobbar inom skolan

Vill ni ta upp frågan om klimat och biologisk mångfald på några enstaka lektioner med hjälp av WWFs material? Eller vill ni göra ett längre projektarbete där eleverna får en djupare förståelse för hur klimatet och biologisk mångfald hänger ihop? WWF erbjuder tre nivåer av engagemang på årets arbete med Earth Hour. Läs mer på deras webbplats. 

Earth Hour startade 2007

Earth Hour startade för drygt tio år sedan, som en enkel symbolhandling för klimatet. Då var manifestationen liten, men med åren har den vuxit och nu engagerar den varje år hundratals miljoner människor i allt fler länder. Förra året deltog 188 länder och territorier! 

Nyköpings kommun har deltagit i aktivteten under flera år och släcker vanligtvis ned flera av kommunens fastigheter.

Kontakta oss

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: