Meny

Ålberga

Ålberga är ett litet samhälle med ca 240 invånare vid den natursköna Kiladalen. De flesta pendlar till arbetet och det största företaget i Ålberga är snickeriet. Här finns det mesta som behövs för att unga och äldre ska trivas. Ett stenkast bort ligger Bålsjön för bad och fiske.

Här finns vackra naturtomter med skog och bergspartier i lugnt och trevligt villområde och med promenadavstånd till skola och förskola.

Läs mer om tomterna på Våningen & Villans webbplats

Försäljningen hanteras av Våningen & Villan i Nyköping. Nyköpings kommun har valt att upphandla en mäklare för försäljningsprocessen, dels på grund av mängden tomter, dels för att processen är känd och rättvis.

Så här går försäljningen till

Försäljningen av tomterna sker utifrån ett satt grundpris. Om flera personer är intresserade av samma tomt sker en budgivning. Den som lagt det högsta budet erbjuds att köpa tomten. Tomterna som eventuellt inte säljs under perioden för budgivningen står kvar i kommunens tomtbank men säljs av Våningen & Villan.

Tomterna kommer att säljas till privatpersoner som har för avsikt att bosätta sig i huset som byggs på tomten. För att få köpa en tomt ska man ha ekonomiska möjligheter till att bekosta både tomtköp och byggnation av ett bostadshus tillsammans med de kostnader som ingår.

Det här får du bygga:

Här bygger du högst 2 våningar och max yta 170 kvm för huvudbyggnad och 50 kvm för komplementbyggnad.

Fastighet och tomt

Virby 1:96 (Mossvägen 30): ca 1 130 kvm 
Virby 1:98 (Mossvägen 5): ca 1 200 kvm SÅLD
Virby 1:99 (Mossvägen 3): ca 1 070 kvm 

Pris/tomt

90 000 kr

Avgifter som tillkommer

Avgifter som tillkommer är anslutning av kommunalt vatten och avlopp enligt Nyköping Vattens VA-taxa. Andra avgifter är till exempel för bygglov, utsättning, nybyggnadskarta och elanslutning. Läs om energi och uppvärmning.


Visa större karta

Kontakta oss

Samhällsbyggnad
Mark- och exploateringsenheten
0155 24 82 30
MEX@nykoping.se

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta:

Nyheter