Meny

Student 2021

Studentdagen är fredag den 11 juni. Nu är det klart hur Nyköpings gymnasieskolor ska genomföra studentfirandet, allt enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer. 

Studentdagen närmar sig med stormsteg och även i år arrangeras firande på respektive gymnasieskola. 

Varje gymnasieskola planerar och sköter sitt studentfirande. Firandet kommer att ske klassvis och enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

  • Studentdagen börjar på olika tider beroende på skola.
  • Utspringet sker klassvis och enligt schema från skolan, så att det inte blir trångt på skolgården eller annan anvisad plats.
  • Varje student får ta med två gäster. Det kan till exempel vara en kompis, vårdnadshavare eller syskon.
  • Efter utspringet tar skolans studentfirande slut.
  • Dagen kommer att dokumenteras till studenter och anhöriga som inte kan delta på plats. Skolan har mer information om detta. 

Mer information och program för dagen kommer från varje skola.

Med anledning av covid-19 så uteblir även i år: 

  • Gemensam marsch till Stadshustrappan
  • Samling på Stadshustrappan
  • Färd på flak genom stan

Alla Nyköpings gymnasieskolor arbetar för att minska smittspridningen och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.  

Flak och kortege genom stan

I april förlängde Transportstyrelsen det tillfälliga förbudet mot studentflak, karnevalståg och motsvarande. Förbudet gäller fram till och med 30 juni 2021. Mer information och frågor och svar finns samlat på Transportstyrelsens webbplats. 

Läs mer på Transportstyrelsens webbplats.

Partybussar

Att hyra till exempel en partybuss räknas som en privat sammankomst och går under samma regelverk som när man hyr en lokal för exempelvis privata fester. De tillfälliga reglerna infördes i början av januari med stöd av pandemilagen och innebär bland annat att antalet deltagare vid den privata sammankomsten begränsas till maximalt åtta personer. Det är den som hyr ut lokalen (exempelvis partybussen) som ansvarar för att den inte används till en privat sammankomst med fler än åtta deltagare.

Läs mer på Folkhälsomyndighetens webbplats.  

 

Kontakta oss

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: