Meny

Kulturskolans lokaler - Här finns vi!

Kulturskolan har ett antal ställen där vi bedriver verksamhet av olika slag. Här kommer en liten presentation över våra olika lokaler.

Tonborgen

Kulturskolan Tonborgen hittar du på Rosenkällavägen 41, 611 36 Nyköping. Där på höjden ligger vi sida vid sida med Omega Högstadium som vi delar skolgård med.

På Tonborgen hittar du Kulturskolans administration med chefer och administratör. Här finns också många av Kulturskolans musiklärare, fördelat på ett antal rum för enskild undervisning och orkestrar.

Skolgården är försedd med bom dagtid fram till kl 16:00 (onsdagar öppnar bommen redan vid 14:00). När bommen är öppen är det tillåtet att parkera på skolgården, annars hänvisas till parkering enligt föreskrifter längs gatan.

Omega aula och bildsal

Viss undervisning sker i Omegas lokaler. Vi har bland annat teater i aulan och viss bild och slöjd i ändamålsenliga lokaler i Omegas nedre plan.

Omega med aula ligger på samma skolgård som Tonborgen, Rosenkällavägen 39, och har samma regler kring bom och parkering som Tonborgen.

Nicolaiskolans aula

Viss undervisning sker även i Nicolaiskolans aula. Adressen är Västra Storgatan 40, 611 32 Nyköping. Vi har bland annat dans för både barn och äldre elever där. 

Även Nicolaiskolan är försedd med bom, som öppnas kl 16:00. Då kan man mot avgift parkera på skolgården. Före kl 16:00 hänvisas man till gällande regler för övriga parkeringsplatser utanför området.

Barnkulturcentrum (kallad BKC)

Barnkulturcentrum är en gammal skolbyggnad som tidigare var känd för sin utställning Harald Gripes modellteater. När den flyttade till Sörmlands Museum blev Kulturskolan en av hyresgästerna tillsammans med Barnkulturcentrum, mycket på grund av just närheten till Culturum och biblioteket. Adressen är Prästgatan 12, 611 32 Nyköping. 

Här hittar du lite varierad verksamhet av Kulturskolans utbud. Bland annat delar av utbud av musik och sång, men även Framför och bakom kameran, Kulturskolans Fröet konstskola, Slöjdkurser, Bild och form för yngre, Barnkörer och Stråklek.

Här kan det vara svårt att hitta parkering eftersom det inte finns någon egen parkering för besökare. Men det centrala läget gör att det finns gott om möjligheter att ta sig dit på andra sätt.

Gamla Tingshuset

Det anrika gamla Tingshuset vid stationsområdet har numer blivit ett kulturellt minnesmärke, där Lag och rätt blivit ett forum för Musik och dans. Adressen är Tingshusplatsen 6, 611 32 Nyköping.

Här bedrivs dansverksamhet ett par dagar i veckan. Här har vi också flera konserter i mindre format, så kallade kammarkonserter av varierade slag. Här finns en liten scen med plats för ca 100 åhörare i en fantastiskt utsmyckad lokal från svunna tider.

Här finns ett antal parkeringar på gården att använda när vi har verksamhet där.

Övriga enstaka lokaler

Lokaler är alltid en bristvara när man växer och får nya behov. Därför förekommer också tillfälliga eller praktiska lösningar. Vi har till exempel lite piano på Gripen och Culturum för några elever denna höst. Vi har flyttat verksamheter till rum vi tidigare hade administration och personalrum.

Kontakta oss

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: