Meny

Kulturskolans lokaler - Här finns vi!

Kulturskolan har ett antal ställen där vi bedriver verksamhet av olika slag. Här kommer en liten presentation över våra olika lokaler.

Tonborgen

Kulturskolan Tonborgen hittar du på Rosenkällavägen 41, 611 36 Nyköping. Där på höjden ligger vi sida vid sida med Omega Högstadium som vi delar skolgård med.

På Tonborgen hittar du Kulturskolans administration med chefer och administratör. Här finns också många av Kulturskolans musiklärare, fördelat på ett antal rum för musikundervisning individuellt eller i smågrupper samt för större samspelsorkestrar. 

Skolgården är försedd med bom dagtid fram till kl 16:00 (onsdagar öppnar bommen redan vid 14:00). När bommen är öppen är det tillåtet att parkera på skolgården, annars hänvisas till parkering enligt föreskrifter längs gatan.

Omega bildsal

Viss undervisning sker i Omegas bildlokaler. Vi har bland annat viss bild och slöjd i ändamålsenliga lokaler i Omegas nedre plan.

Omega med aula ligger på samma skolgård som Tonborgen, Rosenkällavägen 39, och har samma regler kring bom och parkering som Tonborgen.

Nicolaiskolans aula

Mesta dansundervisningen sker i Nicolaiskolans aula. Adressen är Västra Storgatan 40, 611 32 Nyköping. Här bedrivs dans av olika sorter för både barn och äldre elever på riktigt dansgolv med dansspeglar samt barrar för balett. 

Även Nicolaiskolan är försedd med bom, som öppnas kl 16:00. Då kan man mot avgift parkera på skolgården. Före kl 16:00 hänvisas man till gällande regler för övriga parkeringsplatser utanför området.

Barnkulturcentrum (kallad BKC)

Barnkulturcentrum är en gammal skolbyggnad som tidigare var känd för sin utställning Harald Gripes modellteater. När den flyttade till Sörmlands Museum blev Kulturskolan en av hyresgästerna. Adressen är Prästgatan 12, 611 32 Nyköping. 

Den verksamhet som finns där är Kulturskolans Fröet konstskola, Slöjdkurser samt Bild och form för yngre.

Här kan det vara svårt att hitta parkering eftersom det inte finns någon egen parkering för besökare. Men det centrala läget gör att det finns gott om möjligheter att ta sig dit på andra sätt.

Gamla Tingshuset

Det anrika gamla Tingshuset vid stationsområdet har numer blivit ett kulturellt minnesmärke, där Lag och rätt blivit ett forum för Musik och kultur. Adressen är Tingshusplatsen 6, 611 32 Nyköping.

Här bedrivs utöver vis stråk, gitarr, piano och blåsundervisning även dansverksamhet ett par dagar i veckan, hela teaterverksamheten.

Här har vi också flera konserter i mindre format, så kallade kammarkonserter av varierade slag. Det finns en liten scen med plats för ca 100 åhörare i en fantastiskt utsmyckad lokal från svunna tider, där vi har mindre kammarkonserter 

Tingshuset erbjuder ett centralt läge med ett antal parkeringar utanför gården. Gårdens parkering är uthyrd till boende och kräver tillstånd.

 

Kontakta oss

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: